Actualitate

Boc, ferm față de investitorii imobiliari „țepari”: „Să îl dea în judecată, dacă i-a păcălit”

Primarul Emil Boc i-a îndemnat pe proprietarii de apartamente într-un bloc din Bună Ziua să îl dea în judecată de dezvoltatorul imobiliar care le-a promis locuri de parcăre, dar nu le-a dat.

 

 


Valentin Maior, un antreprenor din Cluj, a intervenit în cadrul ședinței consiliului local, legat de o problemă cu care se confruntă locuitorii unui bloc din cartierul Bună Ziua. Este vorba despre un imobil prevăzut cu parcări la parter, însă a cărui proprietar s-a decis să construiască apartamente în locul parcajelor, probabil pentru a-și maximiza profitul. Demersul constructorului vine în contradictoriu cu autorizația eliberată de Primărie. 

 


Locuitorii care au cumpărat apartament în blocul în cauză s-au trezit nevoiți să parcheze pe străzi și trotuare, fiind amendați în repetate rânduri de polițiști, chiar dacă, la achiziția locuinței, au plătit și pentru loc de parcare.

„Ce recomandați locuitorilor din zona Mihai Românu, numărul 5, din cartierul Bună Ziua? Este acolo un imobil care are și un proces în spate, care a fost câștigat, pentru că imobilul a fost prevăzut cu parcări la parter, nu există subsol, dar au fost construite apartamente, și se primesc amenzi pentru parcare, de ceva timp. Poliția locală se supune și acordă penalizări și populația din zonă nu are locuri. Ce pot cetățenii să facă?”, a întrebat Valentin Maior, în ședința consiliului local.


Boc: „Proprietarii trebuie să îi dea în judecată pe cei care i-au tras pe sfoară”

Primarul Emil Boc i-a îndemnat pe proprietarii păcăliți să îl dea în judecată pe cel care „i-au tras pe sfoară”, arătând că proprietarii trebuie să își revendice drepturile.

„Să se ducă la cel de la care au cumpărat și să vadă ce au cumpărat. Dacă au cumpărat apartament cu loc de parcare, să ceară locul de parcare, de la proprietar. Să îl dea în judecată, dacă l-au păcălit. Trebuie să respectăm ce e în lege, nu putem ține cont de interesele privatului, că acela nu știu ce a făcut acolo. Dacă au încălcat legea în raport cu proprietarii, aceștia trebuie să își revendice drepturile. Asta înseamnă că au fost înșelați la încheierea contractului. Nu știu situația exactă, pot să trimit un control acolo, dar proprietarii trebuie să îi dea în judecată pe cei care i-au tras pe sfoară”, a spus edilul clujean.


Viceprimarul Dan Tarcea a arătat că este vorba de un caz în care primăria a câștigat procesul în instanță cu dezvoltatorul imobiliar care nu a respectat autorizația, iar în continuare, proprietarii trebuie să îl acționeze în judecată pe acesta.

„Au fost făcute plângeri, poliția locală a fost de mai multe ori, nu s-a respectat autorizația, au fost și niște procese în instanță. Practic, noi am făcut tot ce a fost necesar ca și instituție pentru a ne constitui și noi parte acolo, la cei care nu au respectat autorizația. S-au terminat toate procesele, acolo, în acest moment, discuția este între cei care au cumpărat și cei care nu au respectat autorizația”, a adăugat Tarcea.


Primarul Emil Boc a adăugat că va face tot ce e posibil pentru a-i ajuta pe clujeni să își facă dreptate.

„Trebuie mai mult curaj din partea celor care cumpără, să îi acționeze în judecată pentru vicii ascunse sau pentru deturnarea scopului inițial al lucrărilor efectuate. O să mai cerem o analizăm, să vedem dacă mai avem cum să îi ajutăm pe cetățeni”, a conchis Boc.

CITEȘTE ȘI

Emil Boc, mesaj dur în Comisia de Urbanism: „Orice proiect va trece prin furcile caudine ale specialiștilor”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter