Actualitate

Vom plăti pentru vaccinul anti-COVID? Premierul Cîțu și Ludovic Orban se contrazic

Președintele PNL Ludovic Orban a adus clarificări după ce, luni, a declarat că în viitor, am putea scoate bani din buzunar pentru a ne imuniza anti-COVID, iar premierul l-a contrazis.

 

 


„Noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit”, a spus Ludovic Orban, luni, precizând totodată că vaccinul anti-COVID ar putea fi plătit „într-un viitor oarecare”.

 


Ulterior declarației sale, premierul Florin Cîțu l-a contrazis pe acesta, spunând că vaccinul este gratuit și așa va rămâne și în viitor.

„În România vaccinul este gratuit, nu a existat nicio discuție în Guvern, și va rămâne gratuit în următoarea perioadă. Deja avem comenzi pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, dar și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia”, a explicat Cîțu într-o declarație de presă.


Vaccin plătit, doar după pandemie

Astfel, președintele PNL a venit, marți, cu clarificări cu privire la acest subiect, menționând faptul că vaccinarea ar putea deveni contracost, însă „nu în perioadă de pandemie”.

„Eu am spus că la un moment dat se va ajunge la o situație normală, ca de vaccinare gratuită să beneficieze persoanele vulnerabile iar persoane cu venituri să plătească pentru a se vaccina. Când se va ajunge la nivelul respectiv, nu în perioadă de pandemie, nu până când nu se va ajunge la o imunizare colectivă”, a explicat, marți, Ludovic Orban.


CITEȘTE ȘI:

„Tandem” Boc-Cîțu la șefia PNL? Premierul și Emil Boc, întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres

Ultimele Stiri
abonare newsletter