Actualitate

Cât timp durează școala de șoferi și cât timp este valabil dosarul de examinare?

Te gândești să începi școala de șoferi și nu ai idee cât timp durează? Poți afla toate informațiile despre care ai nevoie cu privire la acest lucru.

 

 


Visul pentru majoritatea adoleșcenților ajunși la 18 ani este să obțină permisul de conducere, dar pentru acest lucru este nevoie de mulți nervi și mult exercițiu. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba în școala de șoferi, astăzi vom prezenta toate detaliile de care ai nevoie în momentul în care începi această aventură
 

Cât timp durează școala de șoferi?

Răspunsul la această întrebare îl poți avea singur, deoarece vorbim despre siguranța și calitățile tale. Teoretic, școala de șoferi reprezintă cele 15 ore de condus obligatoriu prin lege + 24 de ore teoretice. Totuși, acest lucru nu este suficient dacă tu nu ești pregătit suficient pentru examen și pentru a conduce singur printre alte mașini.


Ce acte ai nevoie la dosar pentru a începe școala de șoferi?

Pentru a te înscrie la școala de șoferi ai nevoie de un dosar cu o serie de documente:

- Carte de identitate (buletin) – Copie și Original
- Cazier  auto – Copie și Original
- Fișă medicală tip A/B
- Aviz psihologic cu mențiunea „APT”


Școala de șoferi, împărțită în două părți

Primul pas după înscrierea la școala de șoferi este să parcurgi orele de legislație, acolo unde vei afla principalele reguli din trafic. Fiecare elev este obligat să parcurgă 24 de ore de legislație pe durata școlii de șoferi, ele fiind programate în diferite zile ale săptămânii.

Primul examen după aproximativ 2 luni de școală

Elevii pot merge la examen după aproximativ 8 săptămâni de la începutul școlii de șoferi. Pentru a susține examenul final trebuie să te prezinți cu dosarul eliberat de Poliție.


Examenul poate fi susținut de mai multe ori, dar aici trebuie să fii atent la câteva detalii importante din dosar. Cazierul judiciar expriă după șase luni, în timp ce avizul psihologic are o durată de 12 luni.

Cât timp este valabil dosarul la școala de șoferi?

Școala de șoferi are o valabilitate de 12 luni din momentul în care a fost absolvită ultima oră de conducere. Dacă nu reușești să treci examenul final în cele 12 luni în care este valabil dosarul, atunci trebuie să reiei tot procesul, să plătești taxele școlii de șoferi și să parcurgi toate orele de conducere și cele teoretice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter