Actualitate

Test COVID FALSIFICAT, prezentat în aeroportul din Cluj-Napoca. Cum au procedat autoritățile?

Un bărbat a prezentat un test PCR fals în aeroportul din Cluj-Napoca, la doar 20 de minute după ce a prezentat un test negativ antigen.

 

 


Un bărbat a prezentat un buletin fals de analiză PCR  în Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca. Conducerea spitalului din Bistrița a decis să securizeze rezultatele testelor PCR, ca urmare a acestui incident, potrivit stirileprotv.ro.

 


Inițial, bărbatul a prezentat un test antigen autorităților din aeroport, însă regulamentul prevede un test PCR pentru îmbarcare.

Chiar dacă la prima impresie, autoritățile au văzut că bărbatul a înțeles procedurile, se pare că el a încercat să fenteze legea. Bărbatul s-a prezentat 20 de minute mai târziu cu un test PCR eliberat de spitalul din Bistrița, iar autoritățile au fost nedumerite, pentru că rezultatul unui asemenea test iese în aproximativ 24 de ore.


Polițiștii au sunat la spital pentru a vedea dacă bărbatul se află în baza lor de date și așa au aflat că acel buletin este fals.

Managerul spitalului din Bistrița a apelat la o măsură de securitate, după această întâmplare. Pe toate buletinele de analiză a fost imprimat un cod QR unic. O simplă scanare a acestuia deschide baza de date a spitalului şi confirmă că rezultatele sunt reale.


CITEȘTE ȘI:

Centru de testare COVID-19 în Aeroportul Cluj. Un beneficiu important pentru toți clujenii. Director aeroport: „Odată cu certificatul verde digital, cererea va crește”

Ultimele Stiri
abonare newsletter