Actualitate

GALERIE FOTO. Cetățuia, plină de GUNOAIE. Deșeurile se găsesc la fiecare pas

GALERIE FOTO. Parcul Cetățuia, din Cluj, este plin de GUNOAIE. Problema datează de cel puțin un an încoace, dar acum deșeurile pot fi găsite la orice pas, iar oamenii încep să se plângă tot mai mult de asta.

 

 


Parcul Cetățuia este neglijat complet. Gunoaie precum peturi de bere, sau altele, și cutii de mâncare comandată, aruncate în zonă, îi irită tot mai mult pe clujeni de starea în care se află faimosul deal din Cluj-Napoca.

 


Reacțiile clujenilor

„Rușine!” sau „Voi tot așa ați găsit Cetățuia?” sunt doar câteva dintre reacțiile clujenilor cu privire la aspectul din ultima vreme a locației din Cluj.

Gunoaie strânse de o tânără clujeancă

În martie, o tânără clujeancă, Alexandra Urcan, fiind deranjată de starea în care se află Parcul Cetățuia, a început chiar să culeagă gunoaiele aruncate în zonă, din propria inițiativă.


„Numai de curiozitate întreb: voi tot așa ați găsit Cetățuia? Îmi pare că ne uităm mult în zare, înspre ce ne place să vedem, dar așa bine e să privim în ochi ce e fix sub nasul nostru. Am tot încercat să îmi explic azi cum zeci de oameni treceau efectiv pe lângă aceste gunoaie, se uitau la mine, om ce numa’ nu a mai rezistat și a fugit să ia saci menajeri și mănuși să strângă din gunoaie, ca la un, citez cum mi s-a zis, «voluntar», «om angajat la instituție de salubritate» de parcă asta ar fi o problemă (am fost întrebată de un cuplu din București «ce-i cu tine? cu ce te ocupi?».”, a scris clujeanca pe Facebook.

Clujeanca a raportat ulterior situația Parcului și Primăriei Cluj-Napoca, printr-o sesizare. I-a îndemnat apoi și pe alți clujeni să încerce asemenea activități comunitare, pentru ca situația să fie remediată cât mai rapid.


„Luați cu voi 2-3 saci de 35L, mănuși menajere mai groase, dezinfectant, niște muzică bună și trust me, mișcarea și trash picking (adunarea gunoiului) = Se simte bine! Pe strada Mamaia e un tomberon suficient de spațios - cred că ar trebuie să putem arunca acolo ce avem de lăsat, momentan. Dacă nu, luați cu voi ce puteți lua până la primul tomberon.” a mai adăugat clujeanca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter