Actualitate

Deschiderea Oserului, AMÂNATĂ. Emil Boc a anunțat noua dată

Oserul nu se va mai deschide la 1 iunie, așa cum a anunțat primarul Emil Boc inițial. Data deschiderii, amânată cu cel puțin o lună.

 

 


Emil Boc a anunțat, joi, că deschiderea Oserului nu va mai avea loc la 1 iunie, așa cum a fost anunțat inițial, iar conform Direcției de Sănătate Publică (DSP), piața ar urma să fie deschisă doar la 1 iulie. Decizia este una luată de la nivel național.

 


„Am cerut în această dimineață calendarul de deschidere a Oserului și mi s-a răspuns de la DSP astfel: referitor la deschiderea pieței de vechituri pe care o administrați, vă transmitem că legislația incidentă acestui domeniu de activitate reglementată prin hotărâre de guvern, arată că se menține suspendarea activității până la data de 30.06.2021, urmând ca la data de 1 iulie să se permită activitatea”, a arătat Boc, joi, în cadrul unei intervenții la un post de radio local.

Primarul a menționat că „decizia nu mai ține de noi, ci ține de Guvern, fiind vorba de un răspuns oficial de la DSP”.


Intrarea la Oser, permisă doar celor vaccinați

Emil Boc a anunțat inițial că Oserul se va deschide de la 1 iunie în Cluj-Napoca, dar vor avea acces doar cei care sunt vaccinați, au test COVID-19 negativ în ultimele 48 de ore sau cei care aduc o dovadă de anticorpi.

„Cel mai probabil că la Oser se va putea intra cu respectarea uneia dintre cele patru alternative democratice. Fie vaccinat cu ambele doze și zece zile de la a doua doză, fie test PCR negativ în ultimele 48 de ore sau una act medical care demonstrează că ai avut COVID-19 și analizele arată că ești imunizat. Mai există și varianta testului antigen rapid care se poate face la fața locului”, a spus edilul Clujului, la începutul lunii mai.


CITEȘTE ȘI

Ce se întâmplă cu Oserul? Anunțul primarului Emil Boc

Ultimele Stiri
abonare newsletter