Actualitate

Răzvan Cherecheș critică relaxarea anunțată de Iohannis: „Măsurile trebuiau aplicate doar celor vaccinați”

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai, este dezamăgit de modul în care au ales autoritățile să relaxeze măsurile.

 

 


Cherecheș, fost consiler onorific în Ministerul Sănătății, este de părere că autoritățile au greșit în momentul în care au decis ca toate persoanele să renunțe la purtarea măștii protecție în aer liber.
 

Profesorul și-ar fi dorit ca autoritățile să permită acest lucru doar celor care s-au vaccinat și este de părere că oamenii nu se vor mai imuniza după această măsură.


„SUA a renunțat la masca de protecție pentru cei vaccinați, o măsură corectă. România a renunțat la masca de protecție în exterior pentru toți cetățenii, o decizie greșită. Dacă le dai studenților un test și le dai tuturor 10, indiferent dacă au învățat sau n-au învățaT, atunci nimeni nu va mai învăța la următorul test”, a explicat Chereches.

Răzvan Cherecheș dă vina pe autorități

Expertul în sănătate publică este de părere că autoritățile nu au avut curaj să ia cele mai bune decizii în acest moment.


„Liderii noștri nu au avut curajul și responsabilitatea pentru a lua deciziile corecte, sunt preaocupați să nu supere oamenii. Relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal. Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinați ar fi du la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) și i-ar fi stimult pe restul să se vaccineze”, a mai adăugat expertul UBB.

Ultimele Stiri
abonare newsletter