Actualitate

Strada Mozart, uitată de ani buni, va fi modernizată. Investiție de 1,3 milioane lei pentru „ulița” cu probleme

Strada Mozart din cartierul Bună Ziua, uitată de aproape 10 ani de autorități, va fi modernizată. Primăria Cluj-Napoca a emis autorizația de construcție, iar investiția în „ulița” cu probleme este de 1,3 milioane de lei.

 

 


Strada Wolfgang Amadeus Mozart din cartierul clujean Bună Ziua va intra în reparații în curând. Pe data de 11 mai, Primăria Cluj-Napoca a emis autorizația de construcție, după aproape 10 ani în care strada a fost dată uitării. 

 


De mulți ani, clujenii se plâng în continuu de strada Mozart care e plină de gropi și noroi. Din anul 2012 încoace, strada e „reparată din când în când”:

„Din 2012 de când ne-am mutat aici tot așa e drumul. Vin îl mai repară din când în când, adică îl reabilitează așa cu piatră și atât. Acolo la pod după o ploaie mare, tot timpul e o groapă mare trebuie să ai grijă suspensii tot”, a spus o clujeană în urmă cu mai multe luni în urmă.


Strada Mozart, care face legătura între o parte a ansamblurilor de locuințe din cartierul Bună Ziua și Calea Turzii, va fi asfaltată și lărgită în 2021, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la finalul anului trecut. Strada a trecut în proprietatea municipiului abia în 2019.

Autorizația de construcție, emisă de Primărie

Primăria Cluj-Napoca a emis pe 11 mai autorizația de construire pentru strada Mozart, potrivit căreia investiția va costa 1,3 milioane de lei (1300890,75 lei).


Durata de execuția a lucrărilor este de 24 de luni, calculată de la data începerii lucrărilor, care va fi anunțată în prealabil. 

Potrivit viceprimarului, strada va fi asfaltată și lărgită la nouă metri, iar trotuarele vor fi refăcute.


„După cinci ani, am reușit să intrăm în posesia străzii Mozart și să o cadastrăm. În prezent, aceasta are lățimi cuprinse între 4 și 7,5 metri, însă va fi lărgită la 9 metri. Pentru ca acest lucru să fie posibil, am luat legătura cu vecinii, care au renunțat la bucățile de tern necesare pentru realizarea lărgirii străzii. După finalizarea cadastrăii, urmează să intrăm în faza de proiectare pentru un tronson al străzii de circa 600 de metri. Pentru tronsonul de la intrarea de pe strada Bună Ziua, nu am ajuns încă la un acord cu proprietarii.

Estimăm că lucrările de refacere a străzii și trotuarelor vor începe în primăvara anului viitor, când vremea va permite acest lucru, întrucât la finalul lunii ianuarie estimăm că vom avea autorizația de construire”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru monitorulcj.ro, în noiembrie 2020.

Strada Bună ziua a fost modernizată în 2020

Lucrările de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua au fost finalizate în mai 2020. Strada, lărgită la profilul de 16 m, prezintă următoarele caracteristici:

- trei benzi de circulație (două la urcare și una la coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului)
- două benzi de biciclete la nivelul părții carosabile cu lățime de 1,5 metri fiecare
- trotuare pe ambele părți cu o lățime de 1,90 metri
- sens giratoriu la intersecția cu străzile Trifoiului, Fagului și Măceșului cu spațiu verde și sistem de irigații
- două rețele de canalizare pentru scurgerea apelor pluviale
- rețelele aeriene (firele pentru alimentarea cu energie electrică și pentru rețelele de telecomunicații) au fost introduse în subteran
- au fost deviate și redimensionate rețelele subterane pentru apă și gaz.

De asemenea, au fost montate două stații de încărcare pentru mașinile electrice, au fost amenajate 2 standuri pentru taximetre - câte unul pe fiecare sens, cinci treceri de pietoni iluminate cu sistem inteligent echipat cu surse led, semaforizate cu buton, sonorizare și marcaje tactile pentru nevăzători.

Ultimele Stiri
abonare newsletter