Actualitate

Premierul Cîțu: „Persoanele care s-au vaccinat ar trebui să revină la normalitate”

Premierul Florin Cîțu este de părere că românii vaccinați ar trebui să aibă parte de niște beneficii pentru ca viața lor să revină la normalitate. Cât despre renunțarea la portul măștii, premierul a spus că „toate scenariile sunt pe masă”.

 

 


Premierul României, Florin Cîțu a spus că i se pare normal ca oamenii vaccinați anti-COVID să aibă parte de mici beneficii iar viața lor să revină la normalitate. Premierul a declarat asta în contextul întrebărilor jurnaliștilor cu privire la relaxarea măsurilor de la 1 iunie.

 


„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să își continue viața, să revină la normalitate. Dar este punctul meu de vedere în acest moment”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a spefcificat că el s-a referit la persoanele complet vaccinate anti-COVID, deoarece ele nu mai reprezintă un risc în societate.


Se renunță la mască de la 1 iunie?

Întrebat dacă măsurile propuse de Ministerul Economiei, cele care presupun renunțarea la portul măștii în municipiile în care gradul de vaccinare este de 50%, premierul a spus că „toate scenariile sunt pe masă” și sunt discutate de specialiști.

Dacă acest lucru s-ar stabili oficial, Cluj-Napoca ar avea mari șanse de a renunșa la mască, având în vedere că are cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID, mai exact peste 40%. Valeriu Gheorghiță a spus că municipiul va reuși să atingă această țintă de 50% într-un timp foarte scurt.


De asemenea, Florin Cîțu a subliniat că măsurile nu vor fi relaxate înainte de 1 iunie, iar starea de alertă pe teriotoriul României va fi prelungită.

Ținta pe care doresc autoritățile să o atingă este de 5 milioane de persoane imunizate până la finalul lunii iunie, iar restricțiile se vor relaxa dacă se va atinge acest număr. Premierul este foarte încrezător în acest target și spune că este foarte posibil de atins, având în vedere cum funcționează acum campania de vaccinare la nivel național.


 „Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare. Putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a spus Cîţu.

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, primul oraș care SCAPĂ de PURTATUL MĂȘTII pe stradă! Măsura se va implementa de la 1 IUNIE

Ultimele Stiri
abonare newsletter