Actualitate

Cum arăta Baciu în urmă cu 10 ani? „Înainte cântau greierii, acum bormașinile”. GALERIE FOTO

Comuna Baciu s-a schimbat radical în ultimii 10 ani. Înainte, spațiile goale și natura erau peste tot unde vedeai cu ochii, iar în prezent construcțiile le-au luat locul.

 

 


Un internaut a publicat fotografii capturate de pe Harta Google pe internet, loc în care mai mulți locuitori din Baciu au depănat amintiri și s-au arătat nostalgici.

 


În urma cu 10 ani, când au fost filmate străzile din Baciu pentru Harta Google, locul era mai liber, fără clădiri, iar natura o puteai vedea peste tot. În prezent, „cântă bormașinile”, relatează o localnică:

„Lipsesc vacile și oile. Când ne-am mutat noi, în 2008, cântau greierii, acum cântă bormașinile.”


O altă femeie și-a depănat amintirile, uimită fiind de cât s-a modificat zona:

„De 12 ani trăim în Baciu, exact așa era. Ne dădeam cu sania pe locul blocurilor Vertoni și pe drumul de lânga ele, primăvara cu biciciletele sau alergam cu zmeul în locul caselor înșiruite și a blocurilor și bisericii de pe Galaxiei... de 12 ani... Oare peste 12 ani ce se va mai putea construi?”


Un alt localnic s-a arătat dezamăgit, nu de construcțiile apărute în zonă, ci de lipsa trotuarelor, pompilor și a locurilor de joacă: „Plus că unele blocuri deja arată ca după război.”

CITEȘTE ȘI:


Drumul pietruit din Pădurea Hoia, ILEGAL! Lucrările aduc „previziuni negre”: un viitor „coșmar urbanistic”

 

Clujenii, chemați la „Marșul Haosului Imobiliar”, pentru a apăra Pădurea Hoia-Baciu

 

FOTO/VIDEO. Pădurea Hoia-Baciu, plină ochi de hoții de lemne? Cel care i-a demascat, AMENINȚAT cu drujba. „S-a oprit la 5 cm de gâtul meu”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter