Actualitate

Câteva localități din Cluj scapă de RESTRICȚIILE de weekend

Cinci comune din județul Cluj scapă de restricțiile de weekend. Circulația va fi permisă și după ora 20.00.

 

 


Cinci comune din județul Cluj au înregistrat o scădere a ratei de infectare cu COVID-19 sub 3,5 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că restricțiile de weekend nu mai sunt aplicabile în localități, începând de vineri.

 


Astfel, comunele clujene Ceanu-Mare (2.95), Izvoru Crișului (3.36), Jucu (2.42), Mihai-Viteazu (3.41) și Sâncraiu (2.61) se vor bucura începând cu acest weekend de o relaxare a măsurilor. Magazinele și terasele nu se vor mai închide la ora 18:00, iar sălile de sport și fitness vor putea funcționa. De asemenea, circulația va fi permisă în timpul zilelor de weekend și după ora 20.00.

Localitățile care depășesc incidența de 4 cazuri la 1.000 de locuitori, dar nu cea de 7,5 la 1.000 de locuitori, intră în „scenariul de weekend”. Adică, magazinele, terasele se vor închide de la ora 18:00, iar sălile de sport și fitness se vor închide de tot. Măsurile se aplică până când rata de infectare coboară la 3,5 la 1.000 de locuitori.


Ciculația pe timp de noapte rămâne interzisă

Localitățile care depășesc rata de incidență de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori vor aplica restricțiile menționate în paragraful anterior, în fiecare zi din săptămână. Restricțiile respective sunt valabile până când rata de infectare coboară la 7 cazuri la 1.000 de locuitori.

În localitățile în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5 cazuri la mia de locuitori, restaurantele și cafenelele pot funcționa în interior la o capacitate de 50%.


Măsurile naționale cu privire la interzicerea cirulației pe timp de noapte, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile închise rămân valabile, indiferent de rata de infectare de la nivelul localităților din țară.

CITEȘTE ȘI


Restricții de weekend în mai multe comune din Cluj. Circulația, INTERZISĂ după ora 20:00

Ultimele Stiri
abonare newsletter