Actualitate

Cluj-Napoca, noul „El Dorado” al României! Am depășit Bucureștiul la prețul pentru un coș de cumpărături

Cluj-Napoca a devenit un adevărat „El Dorado” al României, fiind atrași tot mai mulți tineri de orașul de pe malul Someșului.

 

 


Creșterea numărului de locuitori a adus scumpiri importante în toate sectoarele din Cluj-Napoca. Piața imobiliară a explodat în ultimii ani, iar acum a venit rândul alimentelor să facă un salt spectaculos.

Prețurile din magazinele din Cluj-Napoca au depășit Bucureștiu, într-o analizaă în care au fost luate în calcul cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza și ouăle. Conform calculeleor, în Cluj-Napoca un coș de cumpărături a ajuns la 68,5 lei, în timp ce la București este doar 53 de lei.


Institutului Naţional de Statistică (INS) a publicat o statistică detaliată a prețurilor pe care le plătește fiecare român în funcție de localitate din care face parte.

Preţul mediu al coşului de cumpărături în România: Zalău – 78.4 lei, Cluj-Napoca – 68.5 lei, Timișoara - 63,5 şi Bucureşti – 53 lei


Din aceste date remarcăm că în București și Cluj-Napoca există o diferență de 15,5 lei pentru un coș de cumpărături, iar între Zalău și Cluj o diferență de 10 lei.

Prețurile diferă în funcție de zonele geografie și găsim diferențe importante în special la legume între regiuni. Cartofii și ceapa sunt mult mai ieftine în sudul țării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter