Actualitate

GALERIE FOTO. Un bloc din Florești „o ia la vale”! Locuitorii sunt în culmea disperării

În Florești, un bloc riscă să se prăbușească de câteva luni încoace. Primarul Bogdan Pivariu a precizat că s-a constatat de către specialiști necesitatea construirii unui zid de consolidare.

 

 


Parcarea blocului de pe strada Valea Gârbăului 58A din Florești stă surpată de câteva luni încoace, mai exact de prin luna februarie. Locatarii ar fi solicitat ajutorul autorităților de nenumărate ori, însă aceștia fie nu le răspund, fie nu se țin de promisiunile făcute în ceea ce privește măsurile ce ar trebui luate în această situație, declară locuitorii.

Promisiuni rămase speranță

„Mai jos de noi a început să se construiască un bloc acum aproximativ jumătate de an. Din cauză că se tot săpa, malul de pământ de la noi a început să se surpe. Am făcut o mulțime de sesizări la autorități, nimeni nu a rezolvat nimic, maxim niște promisiuni rămase fără speranță.


Ni s-a promis un zid de rezistență, dar malul continuă să se surpe, cred că suntem mai mult de un metru și jumătate sub nivel. S-a ajuns la a nu mai avea canalizare și a se sparge țevile de gaz. În curând, am putea rămâne și fără bloc dacă se continuă tot în ritmul acesta”, a declarat un locatar.

Poziția Primăriei Florești

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat pentru monitorulcj.ro că joi, 29 aprilie, în zonă a avut loc o avarie la o conductă de apă, în urma căreia, Poliția Locală s-a prezentat la fața locului pentru a constata paguba. Avaria respectivă ar fi provocat aluncările de pământ, respectiv denivelările produse. Au fost făcute de asemenea și alte verificări, pentru a constata dacă au fost produse și alte avarii la conductele din zonă. Conform edilului, avaria la conducta de apă a fost remediată.


Momentan nu se cunoaște cu certitudine dacă denivelările produse au fost cauzate de săpăturile realizate la blocul aflat în construcție ori de avariile conductelor. Primarul Pivariu a precizat că în urma inspecțiilor realizate de specialiști, s-a constatat necesitatea construirii unui zid de consolidare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter