Actualitate

Drumul din Câmpia Turzii până în Mociu va fi modernizat

Vor fi reluate lucrările de modernizare a 40 de km de drum județean, din Câmpia Turzii până în Mociu. Vor fi construite două noi poduri, iar drumul va fi lărgit.

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat autorizația de construire în vederea continuării lucrărilor de modernizare a drumului județean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu. Astfel, urmează să fie reluate, cu fonduri europene, lucrările de modernizare a 40 de km de drum județean.

 


Proiectul de reabilitare și modernizare vizează un tronson cu o lungime de 39,7 kilometri, care pornește de la ieșirea din municipiul Câmpia Turzii, traversează teritoriul a cinci comune și ajunge până în DN16, în zona localității Turmași, comuna Mociu.

Partea carosabilă va fi lărgită

„Vestea bună pentru clujeni este că vom relua lucrările pe acest drum care tranzitează o zonă extrem de vastă a județului. În plus, o parte consistentă a finanțării necesare investiției va proveni din fonduri europene, rezultând astfel o economie semnificativă pentru bugetul județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Reprezentanții Consiliului Județean informează că modernizarea, în profunzime, a acestui drum județean presupune și lărgirea părții carosabile până la 6 metri, cu acostamente pe ambele părți de minim 50 de cm. De asemenea, vor fi construite două poduri noi și vor fi reabilitate încă șase poduri aflate pe traseu. 

Valoarea investiției este de 71.757.000 lei, din care 39.000.000 de lei provin din fonduri europene, diferența fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean. În prezent se pregătește încărcarea în SEAP a documentației și demararea efectivă a licitației de lucrări.


CITEȘTE ȘI

PSD: DJ 150, distrugătorul de maşini pentru clujenii din Câmpia Turzii - Viişoara - Ceanu Mare - Frata – Mociu - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter