Actualitate

Premierul, despre ridicarea carantinei de noapte: „Încă nu a venit acel moment”

Premierul României a spus că se vor rediscuta restricțiile după ce se va atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID.

 

 


Premierul României Florin Cîțu a spus că nu se discută momentan ridicarea restricțiilor de circulație pe timp de noapte. Premierul a subliniat că scopul este ca până pe 1 iunie să se atingă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate, iar după aceea se pot rediscuta restricțiile.

 


„Avem un obiectiv important: până la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanță, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre aceste reguli după ce vom atinge aceste ținte”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

La întrebarea dacă se ridică restricțiile pe timp de noapte, premierul a spus că : „În acest moment, nu. Deinde cum evoluează lucrurile în următoarea perioadă”.


În prezent, circulația este interzisă între orele 22.00-05.00, dacă incidența este sub 3,5 de cazuri la mia de locuitori. În localitățile care au rata de infectare de peste 4 la mie, circulația este interzisă după ora 20:00 în zilele de weekend, iar unde incidența este de peste 7,5 ciruclația este interzisă de la ora 20:00 în fiecare zi.

Peste 80.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, anunță Comitetul național pentru vacinare. România a depășit pragul de trei milioane de români vaccinați până acum, dintre care mai mult de jumătate cu ambele doze.

abonare newsletter