Actualitate

INCENDIU într-un spital COVID-19. Au MURIT cel puțin 23 de persoane

S-a declanșat un incendiu în zona secției de Terapie Intensivă a unui spital pentru persoane infectate cu COVID-29. Acesta a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, până în momentul de față găsindu-se 23 de morți.

 

 


A avut loc un incendiu într-un spital Covid-19. Focul a cuprins secţia de Terapie Intensivă, din cauza unor tuburi cu oxigen „depozitate fără a se respecta condiţiile de securitate”, a anunţat AFP (Agence France-Presse). În secția ATI erau 30 de pacienți.

Primele informații


Din primele informaţii, incendiul a izbucnit la miezul nopţii în spitalul Ibn al-Khatib, rezervat pentru cele mai grave cazuri din Bagdad. Ulterior focul a început să se extindă la mai multe etaje, a raportat o sursă medicală, conform Agerpres.

Cel puțin 23 de morți în spitalul pentru cele mai grave cazuri


Cel puţin 23 de persoane au murit în incendiul produs la spitalul Ibn Khatib, iar alte zeci de persoane au fost rănite. Înregistrări video postate pe reţelele sociale arătau pompieri încercând să stingă focul în timp ce în jurul lor roiau bolnavi şi rude ale acestora care căutau să scape din clădirea situată la periferia de sud-est a Bagdadului.

Guvernatorul Bagdadului, Mohammed Jaber, a cerut „Ministerului Sănătăţii o comisie de anchetă pentru ca cei care nu şi-au făcut treaba să fie aduşi în faţa justiţiei”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter