Actualitate

Bicicliștii clujeni cer Primăriei construirea unui „bike-parc” în viitorul Parc Est

Iubitorii de sporturi cu biciclete din Cluj au formulat o petiție adresată Primăriei Cluj-Napoca, prin care cer amenajarea unui bike-parc în viitorul Parc Est, care urmează să fie amenajat în municipiu. Bicicliștii susțin că autoritățile ar trebui să ofere atenție și acestor tipuri de sport, devenite populare în alte țări.

 

 


Biciliștii clujeni au formulat o petiție adresată autorităților locale, prin intermediul căreia cer construirea unui „bike-parc” în viitorul Parc Est, care va fi cel mai mare parc din Cluj-Napoca. În cadrul parcului, iubitorii de sporturi cu bicicleta ar urma să desfășoare activități precum Dirt-Jump, Slopestyle sau Pump.

 


„Aceste sporturi pe bicicletă s-au dovedit la nivel mondial ca fiind de viitor, mai ales că este vorba despre sporturi libere, sociale, cu caracter non-agresiv, care au nevoie de infrastructura necesară, pentru a putea prinde viață. Nevoia imensă a acestor spații se definește prin faptul că sporturile de rigoare nu pot fi practicate altfel, iar comunitatea de tineret se îndreaptă din ce în ce mai mult spre această direcție.

Planul arhitectural prevede alte forme de infrastructură sportivă, precum terenuri de tenis, fotbal sau baschet, care există deja în întregul oraș, ceea ce ar constitui un motiv în plus de a întregi gama sportivă cu un Dirt-Bike-Park, care să servească și să mulțumescă și comunitățile de sportivi din această arie, precum BMX-bikeri, Dirt-Jump bikeri, Slopestyle-bikeri, Pumptrack-bikers”, se arată în cuprinsul petiției.


Parcul Est va avea peste 45 de hectare

Parcul Est urmează să fie amenajat în Cluj-Napoca, fiind prevăzut ca un spațiu cu funcție de loisir (timp liber – n.r.). Conform autorităților clujene, acesta va fi un parc urban cu toate dotările – grădini publice, spații pentru expoziții, stații de încărcare pentru vehiculele electrice, sisteme moderne de iluminat, irigație, alimentare cu apă, energie, dar și amenajări pentru practicarea sportului în aer liber (terenuri de tenis, baschet sau mini-fotbal, inclusiv sporturi indoor), prin construirea unei clădiri dedicate (zone active de agrement pentru vizitatori – copii și adulți – de peste 3.000 mp).

De asemenea, pe lângă aceste amenajări, a fost propusă și construirea unui amfiteatru cu 400 de locuri care va putea fi utilizat pentru organizarea de evenimente culturale. Totodată, porțiuni ale peluzei vor fi proiectate astfel încât să poată fi instalate cu ușurință și alte suprafețe precum patinoare sau terenuri pentru activități sportive de iarnă (pe o suprafață între 3.000 și 5.000 mp), declara primarul Emil Boc, în luna februarie.


Parcul Est se va întinde de la primul lac din cartierul Gheorgheni, de lângă Iulius Mall, până la ultimul lac de lângă hypermarketul Selgros, fiind situat între cartierul Între Lacuri și pârâul Becaș, pe o suprafață de peste 45 de hectare.

Petiția prin care este cerută amenajarea bike parc-ului poate fi semnată AICI.


CITEȘTE ȘI

Exces de zel în Parcul Est. Copac bătrân de zeci de ani, „ciopârțit”. Biolog: „Nu recomand entuziasmul în utilizarea drujbei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter