Actualitate

Un bărbat din Cluj, reținut pentru trafic de DROGURI! S-au găsit substanțe de risc mare și sume de zeci de mii de EURO

Un bărbat a fost găsit și reținut de polițiști pentru trafic de DROGURI. Acesta deținea diferite substanțe și sume impresionante de bani.

 

 


Ieri, în data de 22 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în municipiul Cluj-Napoca, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  trafic de droguri de risc și de mare risc, participație improprie la infracțiunea de scoatere din țară fără drept de droguri de risc și de mare risc și efectuare de operațiuni fără autorizație prealabilă cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Un întreg proces pentru expediere

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2011 – 2020, un bărbat, de 59 ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi procurat în mod ilegal, din diferite surse, medicamente ce conțin substanțe stupefiante și psihotrope, a căror distribuire se află sub control național, fiind strict reglementată.
După ce le-ar fi ambalat într-un mod special, în sensul că le-a scos din cutiile originale și le-a lipit pe foi format A4, le-ar fi expediat în străinătate, pe numele unor cetățeni străini, domiciliați pe teritoriul unor alte state ale Uniunii Europene.” au declarat cei de la IPJ Cluj, într-un comunicat de presă.


Sume ridicate

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, înscrisuri, 18.700 de euro, 5.900 de dolari și rețete de tipul celor folosite la comiterea infracțiunilor.

În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter