Actualitate

Clujul, în permanentă lipsă de parcări. USR PLUS vine cu soluții

În Cluj se resimte tot mai mult nevoia de noi parcări și parkinguri, deoarece insuficiența lor crează dificultăți zilnice șoferilor. USR PLUS propune soluții pentru rezolvarea problemei. Când și unde s-ar putea aplica acestea?

 

 


Clujul are nevoie de parkinguri subterane și supraterane. Este un lucru resimțit tot mai mult de clujeni, pe tot parcursul unei zile, nu doar în timpul orelor de vârf. În cartiere, mașinile ocupă fiecare spațiu liber, asfaltat, ba chiar și verde. 

Cartiere în care parkingurile lipsesc cu desăvârșire

USR PLUS Cluj propune realizarea de urgență a unui studiu care să arate viitoarele amplasamente pentru noile parkinguri și să realizeze o prioritizare a proiectelor pentru a avea o foaie de parcurs pentru a rezolva problema lipsei locurilor de parcare în oraș. Studiu va include și estimarea costurilor totale de eliminare a garajelor și amenajării de locuri de parcare la sol pentru toți clujenii. Adică să fie luate decizii de către specialiști, în baza unor analize amănunțite.


„Este clar că avem nevoie de locuri de parcare, dar un plan  ne va spune exact de unde trebuie să începem și când vom termina pentru a cheltui banii responsabil. Există cartiere precum Grigorescu, de fapt tot malul stâng al Someșului, dar și Zorilor, unde parkingurile  lipsesc. Există zvonuri despre proiecte punctuale, dar lipsește viziunea de ansamblu. Pe strada Observatorului, mașinile sunt parcate pe trotuare, la fel și pe Nicolae Titulescu. «Anul cartierelor», așa cum a fost numit 2021 de către administrația locală, înseamnă și locuri de parcare civilizate, moderne, pentru cât mai mulți dintre locuitorii Clujului și pentru vizitatorii lor”, a spus Radu Boloveschi, consilier local USR PLUS. 

Soluțiile USR PLUS

USR PLUS a propus un set de amendamente la bugetul municipiului Cluj-Napoca, pe anul 2021, în care se găsește și propunerea de realizare a unui studiu privind locurile unde trebuie amplasate noi parkinguri.


Un exemplu de proiect punctual ar fi cel care trebuie construit neapărat în zona străzilor Dunării - Tulcea, mai ales că acolo există șanse mari să se reducă numărul parcărilor la sol odată cu amenajarea accesului către viitorul Parc Est.  

Iată cele mai importante amendamente la bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021 propuse de USR PLUS:


-implementarea unei rețele de senzori pentru monitorizarea aerului în curțile a 30 de școli

-îmbunătățirea aplicației MyCluj, în principal prin facilități de evaluare a răspunsului primit de cetățeni și posibilitatea redeschiderii unei sesizări


-demararea unui proiect multi-anual de construire a unor creșe în toate cartierele Clujului; mai multe cartiere nu dispun deloc în acest moment de crește de stat

-alocarea unui fond de reparații pentru Spitalul de Pediatrie

-proiect de construire a unui hub educațional (creșă, grădiniță, școală) în cartierul Bună Ziua

-realizarea unui studiu științific privind arealul Hoia, pentru a se stabili dacă este nevoie de creșterea gradului de protecție pentru această zonă

-elaborarea unui studiu de amplasament pentru parkinguri

-înființarea unui departament de optimizare continuă a activității din Primărie și instituțiile subordonate, pentru a se crește eficiența acestora

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter