monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cum să obții starea de bine (P)

Primăvara este un moment bun pentru noi rezoluții. Dacă nu ai reușit până acum, acesta este cel mai potrivit moment să-ți faci planuri pentru starea ta de bine, pe care să le și pui în aplicare.

Iată 4 rezoluții pe care ți le propunem pentru această primăvară:

Fă mai multă mișcare!


Încearcă să faci loc sportului în viața ta. Sportul ne ajută să fim sănătoși, să ne păstrăm silueta și să ne relaxăm. Mai ales în această perioadă, în care cele mai multe activități zilnice se întâmplă în fața ecranelor și pe scaun, sportul este foarte important, indiferent de vârstă.

Dacă nu îți place sau nu ai mai făcut în ultima perioadă sport, nu începe cu antrenamente grele sau îndelungate. Poți începe cu câteva exerciții ușoare de câteva ori pe săptămână, într-un loc în care să-ți facă plăcere.


Alege-ți un echipament confortabil și după scurt timp vei vrea să mărești frecvența antrenamentelor.

Dacă ai nevoie de inspirație, colecția New Balance de pe Fashion Days este foarte ofertantă.


Sportul poate crea comunități de oameni. Maratoanele, competițiile și drumețiile te vor ajuta să faci mișcare și să petreci timp cu persoane care au aceleași pasiuni ca și tine. Orice provocare nouă ne ajută să fim mai energici și mai fericiți.

Sporturile de echipă pot deveni o nouă pasiune. Cu echipa potrivită, vei putea obține noi calificări și te vei menține în formă atât fizic cât și psihic. Se pot lega prietenii frumoase în cadrul unor astfel de activități.


Adoptă o alimentație sănătoasă!

Primăvara, găsești o multitudine de legume proaspete, autohtone, care te ajută să îi oferi organismului mai multe vitamine, pentru a-și reveni după perioada de iarnă. Include zilnic în meniu cât mai multe legume, descoperă rețete noi cu pește și asortează-le de fiecare dată cu o salată.


Înlocuiește dulciurile cu fructe proaspete sau shake-uri din legume cât mai variate. Pot înlocui cu succes orice produs de cofetărie.

Hidratează-te suficient în timpul zilei și evită băuturile acidulate.

Alege oamenii potriviți!

Înconjoară-te de oameni pozitivi, încearcă să vezi mereu lucrurile frumoase din orice situație și bucură-te de fiecare moment din viața ta. Oamenii din jurul nostru ne influențează stilul de viață și ne ajută să ne dezvoltăm. Pentru a fi sănătoși, este foarte important să alungăm din viața noastră stresul.

Oferă-ți momente de răsfăț!

Încearcă să îți oferi periodic ceva care îți face plăcere. Poate fi o activitate, o întâlnire sau o achiziție a unui produs preferat. Adaugă câteva lucruri noi în garderobă la începutul fiecărui sezon. Hainele ne pot schimba starea, de aceea, evită aspectul neîngrijit și alege de fiecare dată o ținută potrivită activităților din ziua respectivă. Cumpără pentru tine dar și pentru cei dragi. Sentimentul pe care îl ai atunci când dăruiești este terapie. Inspiră-te din magazinele online și alege lucruri care îți plac – o rochie pentru tine, o pereche de adidasi pentru barbati pentru soțul tău, un trening frumos pentru copil sau orice altă piesă din noile colecții. Shoppingul este terapie, însă shoppingul online poate fi chiar mai mult de atât.

Bucură-te de fiecare moment acasă, cu cei dragi, la birou, cu colegii sau singură, în timp de faci sport, gătești sau te plimbi, și starea ta de bine va rămâne nealterată.