Actualitate

VIDEO. Lupte ILEGALE cu câini la Cluj! Plângere penală pentru pedepsirea stăpânilor: „Se fac foarte mulți bani”

O filmare în care se vede cum mai mulți clujeni provoacă doi câini de rasă să se lupte au ajuns în atenția iubitorilor de animale. Unul dintre câini se afla într-o vizibilă stare de suferință, fiind mușcat de un alt animal. Urmează să fie formulată o plângere penală în acest caz.

 

 


UPDATE: „În prezent, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor desfășoară activități investigative, în vederea identificării persoanelor care apar în imagini și stabilirii tuturor aspectelor care țin de cauză, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

 


Un clujean a filmat și postat pe rețelele de socializare cum doi câini de luptă sunt încurajați de stăpâni să se atace. În imagini se poate observa cum unul dintre câini este mușcat, fiind într-o stare vizibilă de suferință. Un voluntar urmează să facă plângere la parchet în acest caz.

 


Anamaria Manolea, administrator al unui grup de Facebook pe care sunt semnalate cazurile de cruzime asupra animalelor din Cluj și care se implică în acțiunile de salvare a acestora, în special prin formularea plângerilor penale, a declarat pentru monitorulcj.ro, că intenționează să facă o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj și în acest caz.


„Vorbim despre o crescătorie cu care se organizează lupte”

„Voi face plângere la parchet, o voi scrie zilele acestea. Am aflat despre acest caz de pe rețelele de socializare și am salvat imediat filmarea, pentru a o avea ca probă, pentru că de obicei acestea sunt șterse după ce cazul intră în atenția oamenilor. Nu ne interesează cine sunt vinovații, pentru că poliția îi identifică pe baza filmării, dacă le indicăm zona”, a explicat Anamaria Manolea.

În filmarea apărută pe Facebook se poate auzi cum proprietarul câinelui care atacă spune că acesta a mai omorât un alt animal.


„Acei câini trebuie să fie înregistrați fiind pitbuli, vorbim despre o crescătorie acolo, sunt mai mulți câini, se organizează lupte cu ei. Din experiență, poliția se va autosesiza acum, probabil va confisca câinii. În general, în aceste cazuri, cei responsabili au un loc unde înmulțesc câinii, unde îi antrenează și un alt loc unde se țin luptele. Sunt oameni care fac foarte mulți bani”, a mai spus femeia.

Vinovații au săvărșit mai multe infracțiuni

De asemenea, aceasta a precizat că în cadrul plângerii penale pe care o va formula, va semnala mai multe încălcări ale legii, nu doar cea legată de organizarea luptelor ilegale, astfel fiind creat un concurs de infracțiuni, pentru a se asigura că responsabilii vor fi sancționați.

„Nu e vorba doar despre luptele cu câini, ci și despre plimbatul fără botniță pe spațiul public, despre înregistrarea lor la poliție, tăierea urechilor, întărâtarea câinilor pentru luptă, deținerea lor, dacă sunt vaccinați, sterilizați și inclusiv cicatricile care se pot vedea în imagini. Mă voi asigura astfel că vom obține rezultate din partea autorităților”, a precizat Anamaria Manolea.

Vinovații au fost identificați deja de către iubitorii de animale care s-au implicat în acest caz, iar cel care a postat filmarea a șters-o și și-a schimbat numele pe Facebook, pentru a-și ascunde urmele. Chiar și așa, urmează ca plângerea penală să fie înaintată organelor abilitate, pentru ca aceștia să fie identificați și de poliție.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Un șofer din Cluj a călcat, fără milă, un câine care stătea pe mijlocul drumului

Ultimele Stiri
abonare newsletter