Actualitate

Percheziții la Cluj într-o anchetă ce vizează evaziune fiscală și spălare de bani

Polițiștii pregătesc peste 200 de percheziții la domiciliu, în mai multe județe, printre care și în Cluj.

 

 


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş efectuează 218 perchjeziții la domiciliu, în 28 de județe, printre care și în Cluj, pentru evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.



Din cercetări a reieşit că o societate comercială din Bucureşti, având ca obiect principal de activitate „activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).



În baza contractelor, ar fi avut obligaţia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcţionări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate şi de valabilitate.

„Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, şcoli, unităţi militare, penitenciare, sedii ale unor instituţii publice, staţii de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice şi nucleare, combinat chimic etc.”, arată sursa citată.

Acţiunea se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi are loc în Bucureşti, Mureş, Arad, Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Suceava, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.


CITEȘTE ȘI:

600 militari români se întorc acasă din Afganistan. Trupele NATO se retrag după 20 de ani. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter