Actualitate

Pomi „mutilați” în Parcul Babeș. Activist: „An de an se tolerează astfel de intervenții barbare”. FOTO

Activistul de mediu Adrian Dohotaru trage un semnal de alarmă cu privire la intervențiile de toaletare a copacilor din Cluj-Napoca, care în lipsa consultării specialiștilor peisagiști ar putea duce la degradarea pomilor. Dohotaru mai crede că e nevoie de o lege mai bună a spațiilor verzi, pentru a evita astfel de incidente.

 

 


Activistul clujean de mediu Adrian Dohotaru a prezentat câteva imagini surprinse în Parcul Babeș din Cluj-Napoca, în care se poate vedea cum mai mulți copaci au fost toaletați într-un mod inestetic. Dohotaru consideră că tăierile de acest gen a copacilor, duc în timp la degradarea acestora, iar intervențiile de întreținere ar trebui făcute apelând la specialiști peisagiști.

 


„Avem nevoie de o lege mai bună a spatiilor verzi și pentru ca intervențiile pe spații verzi să se facă apelând obligatoriu la specialiști peisagiști. Fac pariu că această intervenție nu e avizată de vreun specialist, ci Dorel a decis să taie cum îl duce pe el capul. Dar aici e vina UBB pentru că universitatea a comandat lucrarea și tolerează an de an astfel de intervenții barbare.

Tăierile extreme nu sunt bune pentru că duc în timp la degradarea generală a arborilor și reduc rolul ecologic, plus că intervenția e inestetică. Dacă asta se întâmplă pe teritoriul universității fanion a orașului, vă dați seama ce pretenții putem avea de la orășelele de provincie în ceea ce privește intervenția în spatiul public”, a scris activistul pe rețelele de socializare.


Sursă foto: Facebook/ Adrian Dohotaru

CITEȘTE ȘI


Dohotaru, amenințat de iubitul șefei Ariilor protejate din Consiliul Județean: „Mi-a spus că o să mor în chinuri la Tarnița”

Ultimele Stiri
abonare newsletter