Actualitate

Petiția pentru anularea „orei de intrat în casă sau magazin”, cu aproape 100.000 semnături, a fost trimisă la Guvern

O petiție intitulată „Anularea orei de intrat în casă/magazin” adresată Guvernului României, a strâns aproape 100.000 de semnături și a fost trimisă la Guvern. Semnatarii spun că restricțiile sunt absurde și reprezintă un abuz la drepturile omului.


 

Petiția „Anularea orei de intrat în casă/magazin”, împotriva noilor restricții de circulație și de funcționare a operatorilor economici, campanie inițiată de Monica Moga, a strâng în mai puțin de 24 de ore 60.000 de semnături.


 

Petiția pentru anularea restricțiilor a adunat 94.639 de semnături și a fost trimisă Guvernului ieri, 10 aprilie.


„Petiția a fost trimisă la Guvern, aștept un răspuns în termen de 10-30 de zile!”, a anunțat inițiatorul petiției „Anularea orei de intrat în casă/magazin”.

Printre motivele semnării acestei petiție se numără și următorul motiv: „Covidul nu prinde colți după 6 seara”


Petiția „Anularea orei de intrat în casă/magazin”

„Deja de un an de zile avem restricții împotriva Covid. Ora de intrat în casa este un abuz la adresa drepturilor omului. În același timp, modificarea orei de închidere a magazinelor de la 21 la 18 este absurdă astfel încât tot același număr de oameni vor fi nevoiți sa meargă într-un interval mai scurt de timp, riscând sa intre într-un mediu aglomerat și sa ia covid mai ușor decât dacă intervalul ar fi până la ora 21.

Să luăm în considerare și faptul că ora s-a dat înapoi duminica 28 martie, astfel că ora de închidere a magazinelor va fi fosta oră 17 iar ora de intrat în casa va fi fosta ora 19 (soarele este încă pe cer!).Trebuie să luăm în considerare și sănătatea psihica a oamenilor. De ce este greșit sa iesi din casă atâta timp cât ai grijă de tine și sănătatea celor din jur la o anumita oră?


Prin aceasta petiție doresc sa trag un semnal de alarma autorităților responsabile și sa subliniez că nu toate acțiunile lor sunt corecte”, scrie în petiție.

CITEȘTE ȘI:


PROTEST anti-restricții la Cluj-Napoca! Diana Șoșoacă: „Toți vor avea parte de plângeri PENALE”. VIDEO/FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter