Actualitate

Un copil de trei ani, operat cu succes pe creier, a murit la scurt timp de COVID-19 într-un spital din Cluj. Familia dă vina pe medici

Un copil de doar trei ani a murit la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca de COVID-19, deși a supraviețuit unei operații complicate pe creier.

 

 


Micuțul a avut nevoie de o operație pe creier pentru a fi îndepărată o tumoară cerebrală. Băiatul a fost plimbat prin trei spitale din Cluj-Napoca și în cele din urmă avea să moară după ce s-a infectat cu COVID-19 într-un spital, conform Observatornews.ro

Băiatul a fost internat inițial la Spitalul de Copii și ulterior transferat la Clinica de Neurochirurghie din cadrul Spitalului Județean.


Chinul a început la Terapie Intensivă

Spitalele din Cluj-Napoca sunt pline de bolnavi de COVID-19 și din lipsă de soluții, medicii l-au internat într-un salon ATI cu două persoane în vârstă care aveau simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.

Tatăl copilului a povestit întâmplarea unui reporter Antena 1: „Erau în stare foarte urâtă, din ce am văzut, aveau niște simptome, tușeau, aveau probleme cu respirația”


La câteva zile de la internare, persoanele din salonul copilului aveau să primească test PCR pozitiv, dar nu și băiatul. Cu toate astea, familia a tras un semnal de alarmă că starea lui nu este cea mai bună.

Ariana, mama copilului: „Sotul meu, de fiecare dată când mergea la vizita, îi spunea: domnul doctor, copilul face febră. E normal, e postoperator. Îi spunea și sotul meu: domnul doctor, nu-i faceti va rog o raza la plămâni, să vedem, să nu aibă ceva la plămâni. Nu, imposibil să aibă ceva”.


Copilul, transferat la Boli Infecțioase prea târziu

Copilul avea să primească ulterior un test PCT pozitiv și pe  2 aprilie a fost  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase, dar totul avea să fie în zadar. El avea deja 70% afectare pulmonară și medicii l-au transferat de urgență la secția ATI a Spitalului de Copii. La doar trei zie distanță, copilul avea să se stingă din viațaă.

Dr. Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: „Toate acestea s-au grevat pe un organism fragil, fragilizat de boala anterioara pe care o avea copilul”, au spus reprezentații spitalului.


Medicul care l-a operat nu a vrut să comenteze

Medicul care l-a operat pe micuț nu a dorit să comenteze cele întâmplare și a delegat purtătorul de cuvânt de la Spitalul Județean pentru declarații

Flavia Ţopan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Cluj: „Post-operator, pacientul a fost monitorizat pe sectia de Terapie Intensivă și pus într-o rezervă de trei locuri împreună cu alti doi pacienti care la momentul respectiv erau negativi”, a spus reprezentanta unității medicale.

Familia victimei vrea dreptate

Mama copilului este de părere că băiatul putea să fie salvat și este decisiă să facă dreptate: „Copilul a ajuns cu plamanii afectati din cauza lor. Copilul era bine, era acum viu. Vreau ca să plătească pentru ceea ce i-a făcut copilului meu”.

Familia va depune o plângere la Colegiul Medicilor şi este decisă să meargă mai departe, în instanţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter