Actualitate

RESTRICȚII de weekend pentru comunele clujene Cornești și Jichișu de Jos. Rata de infectare a depășit 4 la mia de locuitori

Comunele clujene Cornești și Jichișu de Jos au depășit pragul de 4 cazuri la mia de locuitori, motiv pentru care începând de sâmbătă, 3 aprilie, vor fi aplicate măsurile de weekend. Nu se va putea circula dupa ora 20.00, iar magazinele se vor închide la 18.00, pe timp de weekend.

 

 


Comunelor Cornești și Jichișu de Jos din județul Cluj li se vor aplica restricțiile de weekend, impuse în cazul localităților a căror rată de infectare cu COVID-19 este mai mare de 4 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5. Începând de sâmbătă, 3 aprilie, în cele două commune va fi interzisă circulația între 20.00 și 5.00, iar magazinele și terasele se vor închide la ora 18.00, în zilele de weekend.

 


Măsurile au fost luate „în urma analizei situației epidemiologice generată de coronavirusul SARS- COV-2, la nivelul județului Cluj și ținând cont de creșterea constantă a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-Cov-2, creștere determinată în principal de circulația virusului pe teritoriul național fapt care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar”, după cum se arată în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Astfel, începând de sămbătă, 3 aprilie, în comunele Cornești și Jichișu de Jos va fi interzisă circulația în intervalul orar 20.00-5.00, printre categoriile exceptate de la măsură fiind persoanele care se deplasează la locul de muncă, acestea având nevoie de adeverință eliberată de angajator.


De asemenea, magazinele se vor închide în timpul sfârșitului de săptămână la ora 18.00, însă farmaciile vor rămâne deschise.

CITEȘTE ȘI


Cluj-Napoca a ajuns la 7,65 rata de infectare. Se aplică RESTRICȚII NOI în fiecare zi: magazine închise la ora 18, circulația interzisă după 20

Ultimele Stiri
abonare newsletter