Actualitate

Drumuri de pământ, asfaltate în 2021. Boc: „În aprilie vom avea masterplanul pentru Bulevardul Muncii”

Emil Boc a vorbit despre străzile din Cluj-Napoca care urmează să fie asfaltate, dar și despre stadiul masterplanului de pe Bulevardul Muncii.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit joi, în cadrul unei intervenții la radio despre lucrările de modernizare și întreținere care urmează să fie realizate pe mai multe străzi din Cluj-Napoca, dar și despre masterplanul de pe Bulevardul Muncii, pentru care, în 19 apilie va exista un rezultat primit din partea arhitecților. Masterplanul ar urma să fie realizat pe modelul Sopor.

 


Întrebat în cadrul intervenției la radio despre stadiul masterplanului pentru Bulevardul Muncii, Emil Boc a explicat că urmează ca în luna aflată în curs să fie primit un rezultat din partea arhitecților, pentru dezvoltarea urbanistică a zonei.

Mai multe străzi vor fi asfaltate

„În 19 aprilie am dat termen, astfel încât să avem răspunsul. După consultări multiple cu specialiști, am avut o dezbatere publică, iar în 19 aprilie vom avea și rezultatul”, a declarat Boc.


Primarul a vorbit și despre lucrările de asfaltare care urmează să aibă loc pe străzile Gheorghe Sion, Cucului, Privighetorii și Ionel Teodoreanu. De asemenea, câteva zone din cartierul Iris urmează să fie modernizate complet, după cum informează edilul, lucrările vizând Piața Karl Liebknecht, Parcul Iris, dar și străzile Războieni, Puieților, Gheorghe Asachi, Spiru Haret și Nicolae Românul. Strada Iris va fi modernizată doar parțial.

Parcul Feroviarilor, în etapa achiziției publice

„Vom avea un concurs de soluții pentru amenajarea unor legături pietonale între Piața Liebknecht, parcul Iris și străzile adiacente, fiind vorba despre 23.000 de mp aflați în domeniul public”, a precizat Boc.


Totodată, vor fi realizate lucrări de întreținere în Iris și Dâmbul Rotund, pe străzile Sobarilor, Iris, Gheorghe Asachi, Vasile Lucaciu, Bujorului sau Cărămidarilor. Primarul clujean a mai menționat că modernizarea Parcului Feroviarilor se află momentan în etapa achiziției publice: „Avem cinci oferte în evaluare și sper ca în luna aprilie să se dea rezultatul, după care termenul de execuție va fi de 22 de luni”.

CITEȘTE ȘI


2021 va fi „anul cartierelor”, în Cluj-Napoca. Ce proiecte vor fi finalizate și ce lucrări vor începe în noul an?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter