Actualitate

Emil Boc: „Autoritățile statului trebuie să găsească un echilibru între restricții și relaxare”

Emil Boc consideră că restricțiile trebuie analizate pentru a se stabili dacă sunt bune sau nu, dar până atunci ele trebuie respectate. De asemenea, guvernanții ar trebui să țină cont de unele propuneri făcute de protestatari.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a spus că autoritățile trebuie să găsească un echilibru între restricții și relaxarea, tocmai pentru a nu ajunge dintr-o criză sanitară la una economică.  De asemenea, Edilul a spus că protestele ar trebui acceptate atâta timp cât nu instigă sau recurg la violență, iar măsurile sanitare sunt respectate.

„Nu toți trebuie să fie de acord cu măsurile luate”

„Democrația nu se suspendă nici în pandemie, dar respectarea legii este obligatorie iar recursul la violență este de netolerat. În această pandemia, libertatea de exprimare nu este restricționată, libertatea întâlnirilor este restricționată la număr și trebuie să se respecte anumite reguli. Calea de mijloc este soluția. Nu toți trebuie să fie de acord cu măsurile luate sau cu vaccinarea, dar asta nu înseamnă că statul nu trebuie să meargă mai departe cu aceste politici sugerate de specialiști.


După un an de pandemie, oamenii sunt mult mai sensibili, mai stresați cu privire la acest fenomen, iar autoritățile statului trebuie să găsească echilibru între restricții și relaxare. Între menținerea locurilor de muncă și sănătatea publică. Pe de o parte menținerea sănătății publice care este vitală, dar pe de altă parte protejearea locurilor de muncă pentru a nu trece de la o criză sanitară la una economică. Nu este ușor de găsit acest echilibru, dar asta este de fapt arta unei guvernări eficiente să găsească acest echilibru”, a spus Emil Boc la o emisiune de la europafm.ro.

Guvernul trebuie să țină cont de propunerile protestatarilor

Cât despre proteste, Emil Boc a spus că unele propuneri ale protestatarilor au fost chiar bune și ar trebui luate în considerare. El a dat ca exemplu protestul de la Cluj, în care oamenii au făcut niște propuneri pentru redeschiderea sălilor de sport.


„Eu cred că premierul a dat un un mesaj echilibrat cand a spus ca nu dorim carantina generalizată, care este un eșec economic și medical. Atunci găsim soluții ponderate, cu limitări acolo unde este cazul, tocmai pentru a rezista spitalele și să trecem pragul de vaccinare critic, astfel încât să nu mai existe un pericol atât de mare de răspândire. Vom vedea în timp dacă aceste restricții sunt bune. Dar până le analizăm, trebuie să le respectăm.

Am avut un protest la Cluj civilizat, în care oamenii au spus de ce nu se pune un test antigen la intrarea în sălile de sport, să se poarte mască și să se păstreze distanțarea, iar în acest mod se poate desfășura activitatea în continuare, ca și în mall-uri, de exemplu. Aceste propuneri trebuie luate în considerare. Manifestanții oferă cu bună-credință propuneri eficiente. Nu trebuie să rămânem încremeniți pentu că deținem monopolul adevărului. Eu cred că măsurile trebuie analizate, iar dacă se constată că acestea nu sunt bune, trebuie modificate. Dar acum trebuie respectate până se ajunge la punctul de analiză”, a mai adăugat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc cere deschiderea sălilor de fitness și un plan pentru eliminarea restricțiilor: „Guvernul trebuie să adapteze din mers unele măsuri”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter