Actualitate

Cătălin Condurache va fi înmormântat vineri în Cluj-Napoca

Cătălin Condureache, cunoscut canautor clujean, a murit la 62 de ani, în urma unei lungi suferințe.

 

UPDATE: Cătălin Condurache va fi condus pe ultimul drum vineri, 2 aprilie, de la ora 12:00, la Cimitirul Mănăștur, Capela Nouă.


Emil Boc a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea lui Cătălin Condurache.

„Îți mulțumim, Cătălin Condurache, pentru muzica pe care ai adus-o cu atâta măiestrie în inimile noastre!
Cătălin Condurache - o voce unică a folkului din România - s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani. Mai jos, puteți regăsi „Clujul meu” compus de cantautorul clujean în septembrie 2020, un cântec care descrie orașul într-un mod aparte. Clujenii nu te vor uita niciodată, iar muzica ta va dăinui veșnic în patrimoniul cultural al municipiului Cluj-Napoca!”, a transmis edilul Clujului prin intermediul rețelelor de socializare.


Cătălin Condurache a murit în noaptea de luni spre marți, răpus de un cancer nemilos la colon. Cunoscutul artist s-a născut pe 29 septembrie 1958 și s-a format la școala de folk americană.

În toamna lui 2020, Cătălin Condurache și-a îndeplinit una dintre ultimele sale dorințe și anume să compună o piesă muzicală pentru orașul său de suflet.


Cătălin Condurache și-a început cariera la finalul anilor 70', atunci când a reușit să câștige mai multe concursuri naționale, inclusiv cel mai important titlu acordat în folkul românesc. Condurache a făcut parte din Cenaclul Flacăra între 1982 și 1984, fiind unul dintre cei mai apreciați cântăreți.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


 

 
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter