Actualitate

188 de protestatari au fost reținuți, 12 jandarmi, răniți. Vitrine și stații de autobuz, distruse în Capitală. VIDEO

188 bucureșteni au fost conduși la secțiile de poliție din Capitală, după protestele de luni seara, în urma cărora 12 jandarmi au fost răniți. Protestatarii au distrus vitrine, geamuri de mașini, stații de autobuz și alte obiecte de pe stradă.

 

 


Un număr de 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie în urma protestului de luni seara din Bucureşti, a informat, marţi, şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet.


 

La rândul său, directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Ionel-Cătălin Stegăroiu, a precizat că 12 jandarmi au fost răniţi, trei dintre aceştia mergând la spital, însă nu au necesitat îngrijiri deosebite sau internarea.


„Toate cele 188 de persoane conduse de colegii noştri la sediile de Poliţie sunt în acest moment indentificate, fotografiate, amprentate, mare parte dintre acestea au fost şi sancţionate. La această oră, au fost aplicate 222 de sancţiuni de peste 200.000 de lei, opt dintre acestea fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate până în prezent sunt audiate şi vor fi dispuse măsurile legale. Desfăşurăm activităţi de investigaţii pentru identificarea tuturor celor care au provocat distrugeri şi au tulburat ordinea şi liniştea publică”, a declarat Berechet.

Vezi și: POZA ZILEI. Un bolnav de COVID-19 privește de la geam, cu masca de oxigen, protestatarii care trec prin fața spitalului


Au fost distruse vitrine, mobilier stradal, stații de autobuz

Potrivit acestuia, Poliţia Capitalei, sub supravegherea unităţilor de Parchet competente, a declanşat cercetarea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de obiecte periculoase (cuţit).

Bogdan Berechet a menţionat că au fost distruse vitrine, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport.


Cercetarea la faţa locului a fost efectuată în toate cazurile, a indicat el, adăugând că dosarele urmează să fie instrumentate de procurori din cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Sectoarelor 1, 3 şi 4.

Şeful Jandarmeriei a arătat că protestele din Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii împotriva noilor măsuri dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 şi-au pierdut caracterul paşnic spre miezul nopţii, după ce mai mulţi manifestanţi, plecând din Piaţa Victoriei spre Piaţa Romană, s-au aşezat pe carosabil fără niciun motiv.

„La un moment dat, trei persoane din acest grup au schimbat direcţia de mers. Colegii mei au încercat să relaţioneze cu aceştia pentru legitimare şi pentru a înţelege direcţia de deplasare, moment în care aceştia au devenit recalcitranţi, au devenit chiar violenţi. La momentul interceptării şi imobilizării acestor persoane, o mare parte a grupului de manifestanţi care erau pe carosabil au atacat forţele de ordine, aruncând cu obiecte contondente, pietre, provocând rănirea colegilor mei şi pagube materiale”, a afirmat Stegăroiu.

CITEȘTE ȘI:

Protest anti-restricții la Cluj: „Jos Guvernul terorist”. Pancartele „strigă”: „Restaurantele mor de foame”. GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter