Actualitate

Amenzi piperate pentru cinci localuri din Cluj-Napoca. Au servit zeci de clienți în interior. Câți clujeni au fost prinși pe stradă după ora 20?

Un hotel din Cluj-Napoca și alte patru localuri au servit zeci de clienți în interior, sfidând astfel restricțiile impuse. Câți clujeni au fost prinși pe stradă după ora 20:00?

 

 


28 de clienți au fost serviți în interior la un hotel din Cluj-Napoca, după ce au susținut un examen profesional.

 


Alte patru localuri au servit mâncare și băuturi în interiorul teraselor amenajate cu pereți temporari din plexiglas și acoperiș.

Localurile au primit amenzi piperate:


„În județul Cluj, în urma acțiunilor punctuale de verificare a operatorilor economici de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, polițiști au constatat că la un hotel din municipiu, angajații hotelului au permis servirea de alimente și băuturi unui grup de 28 de persoane, care erau prezente în incinta hotelului pentru susținerea unui examen de calificare profesională. Societatea care administrează hotelul a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor art. 6 pct. 1 din Anexa 3 la HG 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu amendă în sumă de 2.000 lei.

Tot în județul Cluj, pe raza Municipiului Cluj-Napoca au mai fost depistate 4 societăți comerciale care desfășurau activități de servire a publicului cu mâncare și băuturi, în terase special amenajate cu pereți temporari din plexiglas și acoperiș, contrar prevederilor legale, societățile fiind sancționate contravențional cu suma totală de 2.000 lei”, a anunțat MAI.


Câți clujeni au fost prinși pe stradă după ora 20:00?

În prima zi de la aplicarea noilor restricții, polițiștii au verificat străzile după ora 20:00 pentru a vedea dacă se respectă măsurile. Din 75 de persoane oprite și 54 de mașini, doar 9 persoane au fost sancționate:

„Acțiunea a continuat și după ora 20.00, forțele implicate verificând respectarea legislației în vigoare cu privire interdicția de a circula pe drumurile publice după ora 20.00, conform reglementărilor instituite începând de ieri, 28 martie.


Au fost legitimate 75 de persoane și oprite pentru control 54 de autoturisme, fiind depistate 9 persoane  care se deplasau de drumul public fără motiv întemeiat, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii 55/2020”, a transmis IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor, la nici o zi după aplicarea lor. S-ar putea redeschide sălile de sport

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter