Actualitate

Restaurantele vor livra la domiciliu. Magazinele, închise la ora 18:00. Ce operatori economici rămân deschiși?

Restaurantele, magazinele se vor închide în weekend de la ora 18:00. Sălile de sport se închid de tot. Ce operatori economici fac excepție și rămân deschiși?

 

 


Restaurantele se închid de la ora 18:00, alături de magazine și săli de sport. Totuși, restaurantele vor putea livra comenzi la domiciliu.

 


Restricțiile se aplică zilnic, pe tot parcursul săptămânii, în localitățile care depășesc rata de infectare de 7,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Restricțiile se aplică doar în weekend, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 la 1.000 de locuitori, dar nu trec de 7,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.


Chiar dacă sălile de sport se închid de tot, iar terasele și magazinele funcționează doar până la ora 18:00, există alți operatori economici care fac excepție de la aceste restricții și vor rămâne deschiși.

Operatorii economici care nu își închid activitatea: unitățile  farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu  capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de  mărfuri care utilizează  autovehiculecu masa maximă autorizată de  peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de  muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.


CITEȘTE ȘI:

Închiderea magazinelor la ora 18 va duce la AGLOMERAȚIE. Boc: „Te obligă să schimbi programul de lucru, ca să ajungi mai repede”

 


Magazine ÎNCHISE la ora 18:00, circulație până la 20:00 în 5 localități din Cluj. 22 localități aplică restricțiile în weekend

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter