Actualitate

Florin Cîţu nu consideră necesară măsura carantinării localităților din țară: „Ar fi suficientă respectarea măsurilor de siguranță, în paralel cu vaccinarea”

Premierul Florin Cîțu a declarat că momentan, sunt suficiente respectarea măsurilor de siguranță și continuarea procesului de vaccinare împotriva noului coronavirus, pentru a fi evitată carantina localităților din țară. În Cluj-Napoca nu se ia încă în considerare măsura carantinei.

 

 


Premierul României, Florin Cîțu a declarat că se continuă discuţiile cu reprezentanţii autorităţilor locale - primari ai municipiilor şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene, în vederea stabilirii necesității carantinei la nivel zonal. Cîțu a declarat că momentan, respectarea strictă a măsurilor de siguranță și continuarea procesului de vaccinare ar fi suficiente, pentru a se evita carantina.

 


„Suntem preocupaţi cu toţii să protejam sănătatea şi viaţa cetăţenilor, să menţinem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil şi determinat, indiferent de formaţiunile politice din care facem parte. Am făcut apel la reprezentanţii autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecţie sanitară, în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi în informarea corectă a oamenilor. Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri - purtarea măştii sanitare în spaţii publice, distanţarea, evitarea aglomeraţiei - în paralel cu procesul susţinut de vaccinare, pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului", a scris Florin Cîţu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Se va crește capacitatea de vaccinare în țară

Totodată, acesta a precizat că împreună cu primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene au fost analizate soluţii pentru ca pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazine sau pieţe, în şcoli sau la locul de muncă, toţi cetăţenii să-şi protejeze sănătatea şi să nu îi pună în pericol pe cei din jur.


„În paralel, vom creşte capacitatea de vaccinare, astfel încât la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze şi să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare. Înţeleg efortul făcut de toată lumea în această perioadă, însă este nevoie să continuăm pentru ca în următoarele două luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăşi cu bine pandemia", a mai spus premierul.

Cluj-Napoca nu intră în carantină, deși rata de infectare este în creștere

În ceea ce privește Clujul, prefectul județului, Tasnadi Szilard, a declarat că încă nu se ia în calcul carantina, deși rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în Cluj-Napoca a trecut de la 5,39 infectări la 1.000 de locuitori la 6,39 în doar o zi.


Creșterea ratei de incidență în municipiul Cluj-Napoca se datorează și faptului că Direcția de Sănătate Publică a schimbat metoda de calculare, în acest moment fiind adaugate și focarele de infecție cu COVID-19.

„Nu se ia în calcul carantinarea. Am vorbit cu domnul Mihai Moisescu (șeful DSP Cluj), iar modalitatea de calcul a fost schimbată. Nu există carantină obligatorie peste o anumită rată. Carantina o propune DSP-ul în funcție de analiza efectuată pe fiecare UAT în parte”, a anunțat prefectul Clujului.


CITEȘTE ȘI

Noi restricții propuse la nivel național. Magazinele vor fi închise în weekend la ora 16:00, iar circulația restricționată după ora 20:00

Ultimele Stiri
abonare newsletter