Actualitate

Românii s-au relaxat și nu mai respectă restricțiile. Cîțu: „Este de nepermis, dacă dorim să evităm carantina”

Premierul României a observat o relaxare a respectării restricțiilor, iar acest lucru este de nepermis dacă dorim evitarea carantinei.

 

 


Premierul României, Florin Cîțu a cerut prefecților să ia măsuri prin care să se asigure că restricțiile impuse sunt respectate cu strictețe. Această cerință a venit în contextul în care cazurile COVID-19 au crescut considerabil în ultima perioadă. Premierul spune că dacă măsurile actuale vor fi respectate cu mare strictețe, nu va mai fi nevoie de alte restricții.

 


„Vedem în 30 de județe și în București o creștere continuă a incidenței și, zilnic, avem noi localități în zona roșie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulți se vor conforma, astfel încât majoritatea cetățenilor care respectă regulile să nu fie afectați de comportamentul celorlalți”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a spus că în ultima perioadă s-a constatat o relaxare a oamenilor iar acest lucru este nepermis dacă se dorește evitarea carantinei.


„Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ținem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât și-au dovedit eficiența. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta și mai mult activitățile economice. Este clar nevoie de o implicare mai mare a autorităților în informarea populației cu privire la campania de vaccinare și la măsurile pe care le-am urmat și trebuie să le urmăm în continuare”, a spus premierul, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Lunile aprilie și mai vor fi „dotate” cu milioane de doze de vaccin

El a mai precizat că perioada aceasta va fi una mai dificilă, dar trebuie să ne păstrăm speranța, iar în lunile aprilie și mai România va primi câteva milioane de doze de vaccin.


„Să ținem însă cont că ne confruntăm cu un val nou al pandemiei, cu tulpini mai ușor transmisibile ale coronavirusului. Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni, pentru că în lunile aprilie și mai România va primi alte câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID, după care vom putea frâna evoluția îmbolnăvirilor prin continuarea în forță a campaniei de vaccinare”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI:


Cîțu face apel la cetățeni din cauza numărului mare de cazuri COVID: „NU ne relaxăm. Trebuie să respectăm restricțiile!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter