Actualitate

Patru oferte depuse pentru construcția celor 26 de kilometri dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș ai Autostrăzii Transilvania

Patru asocieri de firme au depus oferte pentru proiectarea și execuția a 26,35 kilometri de autostradă, între Suplacu de Barcău și Chiribiș, tronsonul din Autostrada Transilvania pe care cei de la Bechtel l-au abandonat.

 

 


Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aunțat că patru asocieri de firme au depus oferte pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău - Chiribiș (km 4+200 - km 30+550)”.

 


Ofertele au fost depuse de:

- Asocierea Construcţii Erbaşu (lider de asociere) - Vahostav SK A.S.,
- Asocierea Drum Asfalt SRL (lider de asociere) - Trameco SA - OPR Asfalt SRL - Obras Publicas Y Ragadios SA - Citadina 98 SA - Lemacons SRL
- Asocierea Rizzani de Eccher Spa Italy - Artera Blue SRL
- ERG Insaat Ticaret VE Sanaiy AŞ.


Contract în valoare de 500 milioane de lei

Cea mai importantă lucrare de pe traseu este finalizarea viaductului lung de circa 1,7 km care trece prin mijlocul unui lac de acumulare, viaduct început, dar nefinalizat de Bechtel.

Valoarea estimată a contractului este de 503.687.042,75 lei fără TVA, iar durata acestuia este de 24 de luni (6 luni perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor).


„Sunt încrezător că atât pentru secțiunea Poarta Sălajului – Zalău - Nușfalău (inclusiv Tunelul Meseș), în lungime de 41 de km - procedură de licitație lansată anul trecut în 16 noiembrie - cât și pentru sectiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș în lungime de  26  km (procedură de licitație lansată în 7 decembrie 2020), anul acesta se vor putea încheia contractele de proiectare și execuție”, a declarat Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, în prezent ministrul Afacerilor Interne.

De precizat că de la Chiribiș până la Biharia, pe circa 28 de kilometri, construcția autostrăzii e deja contractată cu o asociere condusă de Trameco (ofertant acum într-o asociere și pe tronsonul Chiribiș - Suplacu de Barcău). Pe tronsonul Suplacu de Barcău - Nușfalău, circa 13.5 km, contractul a fost semnat încă din septembrie 2020 cu turcii de la Nurol.


CITEȘTE ȘI

Bătaie mare pentru un tronson din Autostrada Transilvania. 12 oferte depuse de firme din Spania, Turcia sau China

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter