Actualitate

Proprietarul celor patru câini închiși într-o mașină clarifică situația: „Câinii nu au fost abandonați”

Proprietarul celor patru câini lăsați închiși într-o mașină aparent abandonată pe Calea Florești vine cu explicația legată de situația creată. Acesta asigură că nu a abandonat câinii, fiind vorba despre o situație excepțională.

 

 


Mai multe persoane au semnalat în cursul zilei de luni faptul că patru câini au fost închiși într-o mașină de sâmbătă seara pe Calea Florești din Cluj, iar proprietarul nu este de găsit. Acesta din urmă a venit cu o clarificare a situației, povestind că a fost vorba despre o situație neprevăzută, câinii fiind hrăniți și îngrijiți pe perioada cât au fost lăsați în mașină.

 


„Sâmbătă noaptea mă deplasam dinspre Oradea spre Brașov cu mașina respectivă, condusă de către o altă persoană, de sex feminin. În dreptul Brico Depot s-a produs o avarie la sistemul de direcție al mașinii, mașina lovind parapetul, după care a rămas în locul în care se află acum. Am fost ajutați să găsim un apartament în regim hotelier  unde să ne putem caza și am luat câinii în apartament, însă proprietarul a vrut să ne evacueze din această cauză. De comun acord cu secția 4 a Poliției, cu Poliția Locală și Jandarmeria am mers din două în două ore la mașină pentru a-i hrăni pe câini, a le da apă și a avea grijă de ei, lucru care poate fi confirmat de mai mulți șoferi de taxi care ne-au dus la câini”, a povestit proprietarul.

Acesta a mai precizat că ulterior a plecat la Brașov pentru a aduce o altă mașină, cu care se va întoarce după câini.


„Câinii sunt de rasă, sunt foarte bine îngrijiți , iubiți și nu au fost abandonați. Este vorba despre o situație fortuită”, a mai spus proprietarul.

IPJ cunoaște șituația câinilor lăsați în mașină

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați la data de 14 martie a.c., în jurul orei 15.30, cu privire la faptul că în interiorul unui autoturism care se află parcat pe o stradă din municipiu, au fost observați trei câini care păreau a fi abandonați.
Au fost efectuate verificări cu operativitate, fiind identificat proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Brașov.
Cel în cauză a declarat polițiștilor faptul că aflându-se în tranzitarea municipiului Cluj-Napoca, autoturismul cu care se deplasa acesta alături de soție și copii, a fost implicat într-un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale, fiind imposibilă continuarea deplasării, până la remedierea defecțiunilor. ”, a transmis Biroul de Presă al IPJ


„Soția și copii bărbatului s-ar fi cazat la o unitate hotelieră până la sosirea unei platformei auto, însă din cele relatate de acesta, accesul cu animale de companie în respectiva locație nu era permisă, astfel că a lăsat patrupezii în autoturism, verificându-i în mod regulat, pentru a le asigura hrana și a se asigura că starea lor de sănătate este una bună.
Totodată bărbatul a menționat faptul că la data de 15 martie a.c., vor prelua animalele, iar ulterior acesta va reveni pentru punerea în mișcare a autoturismului.”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

abonare newsletter