Actualitate

Prefectura nu primește reprezentanții HoReCa la ședințele Comitetului pentru Situații de Urgență. FOTO

Cererea prin care Andi Daiszler a cerut ca la următoarele ședințe CJSU de la nivelul Clujului să participe și un reprezentant din HoReCA a fost refuzată politicos de Prefectura Cluj. Motivul a fost că în această perioadă ședințele se desfășoară pe un canal de WhatsApp, unde se transmit și documente sensibile.

 

 


Cererea lui Andi Daiszler făcută la Prefectura Cluj a fost respinsă, deoarece în această perioadă de alertă, ședințele se desfășoară pe un canal de WhatsApp, unde se transmit documente „sensibile”.

 


Subprefectul Clujului, Irina Munteanu a spus că persoanele din domeniul HoReCa și a Culturii vor putea participa la ședințele Comitetului Județean de Situații de Urgență atunci când acestea se vor relua fizic. 

„Dincolo de faptul că nu vom putea lua parte la ședințele CJSU de la nivelul Clujului din rațiuni care țin de un canal de WhatsApp pe care se desfășoară acestea și unde înțeleg că se trimit și documente sensibile (și limbajul tipic de lemn prin care mi-au fost explicate aceste lucruri), apreciez deschiderea autorităților de a adresa totuși o invitație unor reprezentanți din zona de HoReCa și Cultură ori de câte ori se analizează și decid lucruri cu impact pentru cele două sectoare (care în HG-ul stării de alertă sunt luate la pachet). Și am de gând să răspund cu aceeași deschidere pe mai departe.


De altfel, aceste lucruri mi-au fost explicate și personal în cadrul unei discuții la care am fost invitat luni de către doamna subprefect”, a scris pe Andi Daiszler pe Facebook.

De asemenea, Andi Daiszler a mai punctat faptul că pe viitor vor mai exista propuneri pentru autoritățile clujene.


„Voi încerca și pe viitor să creez punți de dialog pentru soluții și rezolvări așa cum încerc să fac în nume propriu sau prin inițiativele pe care le gestionez.

Acesta este un punct de plecare pentru un dialog onest la nivelul județului Cluj între autorități și toți cei interesați să vină la masa discuțiilor.


Sigur că acest demers nu exclude alte demersuri, așa că dacă cineva nu e de acord cu metoda propusă poate oricând să ceară un dialog în nume propriu reprezentanților Prefecturii Cluj”, a mai scris Andi Daiszler. 

Săptămâna trecută, Andi Daiszler a cerut Prefecturii Cluj ca la următoarea ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență să fie permis accesul unui reprezentant al HoReCa și al industriei culturale, tocmai pentru a avea parte de o comunicare mult mai bună în această perioadă.  Această solicitare a venit după ce restaurantele și alte instituții de cultură au fost deschise doar pentru patru zile.

CITEȘTE ȘI:

Restaurantele, deschise doar pentru 4 zile în Cluj-Napoca. Andi Daiszler: „Avem nevoie de o comunicare mai bună cu autoritățile”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter