Actualitate

VIDEO. Patru pui de urs au fost scoși din bârlog de niște muncitori inconștienți. Traficul cu pui de urs, un fenomen în România

Patru pui de urs au fost scoși din propriul bârlog de angajații unei exploatări forestiere din Neamți.

 

 


Un grup de muncitori care lucrau într-o exploatație forestieră au scos dintr-un bârlog patru pui de urs și au atras atenția autorităților după ce clipul video s-a viralizat pe internet. Autoritățile au căutat în ultimele ore puii de urs, dar până la ora actuală nu au fost identificați în zona menționată de cei patru indivizi.


Muncitorii au fost anchetați și au mărturisit că doar au vrut să scoată puii de urs de sub niște crengi care s-au prăbușit în urma unor tăieri de lemne. Totuși, autoritățile cercetează toate variantele, inclusiv un posibil trafic cu pui de urs.

Traficul cu pui de urs, dovedit în 2019

În 2019, un bărbat din Harghita a fost omârt de o ursoaică din cauză că a pătruns în bârlogul acesteia, după toate aparențele, pentru a îi lua puii. Ursoaica a fost ulterior împușcată prin decizie a Ministerului Mediului. 


O anchetă cu camera ascunsă realizată la vremea respectivă de Știrile Protv a arătat că în zonă se făcea comerț cu pui de urs, reporterii obținând de la traficanți promisiunea achizionării unui ursuleț. 

Liviu Cioineag, director executiv al ONG-ului Coaliţia Natura 2000 declara în 2019 pentru Știrile Protv: „Este un fenomen. Pot fi grădini zoologice de la noi sau din străinătate, sau restaurante unde se serveşte urs, poate că şi persoane particulare, inconştiente, care vor să aibă. Pentru un urs adult e nevoie de avize, proceduri, cu un pui e mai simplu.”, a spus atunci oficialul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter