monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cât mai costă un SSD în 2021? (P)

Deși printre cele mai populare metode de stocare a datelor și informațiilor se numără cardurile SD și stick-urile de memorie, dar și HDD-urile, SSD-urile se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.

Cu siguranță știi deja că prin intermediul acestor SSD-uri îți poți crește memoria internă a calculatorilor, dar în același timp poți salva la sigur toate informațiile de care ai nevoie, respectiv documentele de lucru, pentru a te bucura de ele oricând ai nevoie.

SSD-urile sunt ușor de scris și rescris, dar în același timp au și o viață mult mai prelungită spre deosebire de alte accesorii de stocare. Capacitatea de stocare poate atinge chiar și până la 12 TB, fiind utilizabila chiar și în industrie, acolo unde munca pe calculator, crearea și salvarea unor date este indispensabilă. Așadar, dacă și tu ești în căutarea unui SSD, iată cum a evoluat piața acestora din punct de vedere a costurilor aferente.


Cât costă un SSD în 2021?

În funcție de memoria de care ai nevoie, de brandul SSD-ului, data de lansare, viteza de scriere etc. costurile pentru un SSD sunt variabile. Cu cât scopul și domeniul în care folosești SSD-ul este mai important, cu atât ar trebui să învestești mai mult în acest tip de memorie, pentru a te bucura de mai mult spațiu de stocare și de o durabilitate mai ridicată. Astfel, dacă folosești SSD-ul în folos propriu, te poți orienta către versiuni accesibile pe care le poți avea chiar și la prețul de aproximativ 90 lei sau la un sfert din această sumă. La polul opus, pentru o persoană care folosește foarte multe resurse sau pentru SSD-urile adresate mediului industrial, cele mai recomandate sunt SSD-urile cu performanțe pe măsură care pot ajunge inclusiv la prețul de aproximativ 7000 lei.


Iată și câteva exemple de SSD-uri către care te poți orienta la nevoie:

- SSD Corsair MP400 8TB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280 - 6946 lei


Acest SSD este unul impunător, pe atât de mic, dar pe atât de puternic, iar prețul este pe măsură. Are o viteză citire și scriere de peste 3000 MB/s, având o capacitate de 8 terrabiti, ceea ce înseamnă o alegere excelentă pentru oamenii care au nevoie de o astfel de memorie de stocare.

- SSD Kingston A400, 120GB, 2.5", SATA III 600


Dacă-ți dorești o versiune mai accesibilă, poți opta pentru popularele SSD-uri de la Kingston, cum este și acest model cu o dimensiune compactă tip TLC, dar cu 120 GB de stocare. Este o memorie pe măsura unei persoane care va folosi această memorie pentru uz personal și o capacitate redusă de informații.

- SSD Kingston A400, 480GB, 2.5", SATA III 600 = 255 lei


- SSD GIGABYTE, 256GB, SATA III, 2.5" = 149 lei

- SSD GIGABYTE AORUS, 500GB, PCI Express 4.0 x4, M.2 2280 = 499 lei

- SSD Silicon Power Ace A55, 512GB, 2.5", Sata III 600

 În categoria de mijloc, pentru prețul aproximativ de 370 lei poți obține un SSD de ultimă generație care-ți poate oferi o memorie optimă de stocare a datelor de 512 GB.

Are o greutate de doar 60 g și o viteză de scriere, respectiv citire, de 530 respectiv 560 MB/s.

În concluzie, vei găsi cu ușurință SSD-ul de care ai nevoie la cele mai bune prețuri, atunci când te orientezi către modelele disponibile în online, indiferent de destinația de uz. Vino pe evoMAG.