Actualitate

Cluj-Napoca, înapoi în scenariul ROȘU! Se închid restaurantele, iar spectacolele sunt anulate

Restaurantele, cafenelele și barurile se închid din nou, începând de astăzi, 14 februarie. De asemenea, teatrele sau alte instituții de cultură se închid din cauza ratei de incidență care a sărit de peste 3 la mie.

 

 


Restaurantele, barurile și cafenelele se închid la interior astăzi, deoarece rata de incidență a municipiului Cluj-Napoca a ajuns la 3,49 la mia de locuitori. Potrivit subprefectului, Irina Munteanu, restaurantele vor rămâne închise pentru o perioadă de 14 zile.

 


La începutul săptămânii, rata de incidență a ajuns la 2,97 la mie, lucru care a dus la ridicarea unor restricții în municipiu, dar acest lucru nu a ținut mai mult de patru zile.

Pe lângă Cluj-Napoca mai sunt 8 localități care intră în scenariul roșu: Baciu, Băișoara, Câțcău, Chinteni, Florești, Gilău, Sânmartin și Valea Ierii. Și în aceste localități se aplică aceleași măsuri, specifice localităților care au depășit incidența de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.


Restricțile care se aplică în Cluj-Napoca

În U.A.T.-urile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:

- activitatea cinematografelor și a sălilor de spectacole este interzisă;
- spectacolele de tipul drive-in sunt interzise;
- activitatea restaurantelor și cafenelelor în interior este interzisă;
- activitatea teraselor este permisă, cu asigurarea distanței de 2 metri și maxim 6 persoane la o masă;
- este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;
- activitatea sălilor de jocuri de noroc este interzisă;


Totodată, măsurile luate la nivel național rămân în vigoare, precum purtarea măștii de protecție atât în spații închise, cât și în cele deschise, dar și carantina de noapte.

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca iese din SCENARIUL ROȘU! Se deschid restaurantele și sălile de jocuri. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se întorc la școală

 

abonare newsletter