Actualitate

Plăcuța bilingvă de la ieșirea din Cluj-Napoca, VANDALIZATĂ! Denumirea în limba maghiară, acoperită cu vopsea

Numele în maghiară al orașului Cluj-Napoca a fost mâzgălit cu vopsea neagră, pe o plăcuță de la una dintre ieșirile din oraș.

 

 


Incidentul a fost semnalat de viceprimarul Oláh Emese, care a condamnat ferm actul de vandalism și a spus că acesta nu își are locul în secolul XXI. De asemenea, ea arată că s-a dispus curățarea semnului, iar partidul UDMR a sesizat poliția. Semnul este amplasat la ieșirea din municipiul Cluj-Napoca spre comuna Feleacu.

 


„Autori necunoscuți au vopsit inscripția în limba maghiară de la intrarea în Cluj-Napoca. Condamn cu fermitate această faptă, astfel de manifestări nu își au locul nici în Cluj-Napoca, nici în secolul XXI! Să nu ne lăsăm păcăliți de provocările ieftine! Am dispus curățarea inscripției, iar organizația UDMR Cluj-Napoca va depune o plângere la Poliție”, a precizat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Oláh Emese.

Din nefericire, acesta nu este un act izolat la Cluj-Napoca. În urmă cu un an, un graffiti antimaghiar a fost scris pe strada Gării din Cluj-Napoca


Oficialii grupului de inițiativă Musai-Muszáj au transmis atunci că este inacceptabil ca în Cluj-Napoca să fie afișate public asemenea inscripții instigatoare la ură.

„Este inacceptabil ca în orașul nostru să fie afișate public asemenea inscripții instigatoare la ură. Dacă aveți cunoștință de alte inscripții rasiste, sau instigatoare la ură, vă rugăm să ne informați prin e-mail (agfi.office@gmail.com) prin fotodocumentarea cazului și cu precizarea locației, pentru a putea face noi denunțuri”, scriu oficialii grupului de inițiativă Musai-Muszáj pe pagina de facebook.


Juriștii AGFI (Advocacy Group for Freedom of Identity) au solicitat la Primăria Cluj și la Procuratura Cluj înlăturarea inscripției și începerea cercetărilor privind acest caz.

CITEȘTE ȘI


Plăcuță bilingvă vandalizată! Numele în maghiară a unui sat, mâzgălit cu vopsea neagră

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter