Actualitate

Ministrul Educației, despre noile planuri-cadru de liceu: „Poate ar fi cazul să luăm o mică pauză și să ne mai gândim un pic”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, crede că ar fi cazul să ia o „mică pauză” pentru a se mai gândi la noile planuri-cadru de liceu, anume câte ore vor fi alocate pentru fiecare disciplină, la clasele liceeale.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus la Realitatea PLUS că poate ar avea nevoie de o mică pauză ca să se mai gândească la noile planuri cadru pentru liceu.

 


Cîmpeanu a spus că au fost peste 10.000 de modificări propuse, iar comasarea istoriei cu geografia iese din discuție:

„Dacă se referă la comasarea fizică (n.red. a istoriei cu geografia), adică din două ore să rezulte una, nu, asta nu se va întâmpla. Dacă se referă la planurile cadru de liceu, care au fost lansate în dezbatere publică vreau să vă spun că am depășit 10.000 de propuneri de modificare.


Aceste planuri cadru care înseamnă lista de discipline și numărul de ore aferente pentru clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a au fost realizate anul trecut, au fost lansate în dezbatere publică de îndată ce mi-am preluat mandatul”, a explicat Sorin Cîmpeanu, conform edupedu.ro.

Având în vedere că numărul de propuneri de modificare este atât de mare, „practic nimănui nu-i convin”. Din acest motiv, ministrul simt nevoia să ia „o mică pauză”. „Deci dacă luăm o pauză, înseamnă că nu se comasează nimic”, a adăugat ministrul Educației.


Dacă s-ar lua acea „mică pauză”, adoptarea planurilor-cadru ar fi amânată, iar elevii ar fi nevoiți să înceapă școala în toamnă cu vechile planuri.

CITEȘTE ȘI:


Cluj-Napoca iese din SCENARIUL ROȘU! Se deschid restaurantele și sălile de jocuri. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se întorc la școală

 

Ministrul Educației: „Dacă apar două cazuri COVID-19 într-o clasă, activitatea pentru acea clasă va fi suspendată”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter