Actualitate

Un ambulanțier din Cluj a rămas fără permis. Tânărul se grăbea să ducă la spital o pacientă

Un ambulanțier din Cluj a rămas fără permis, pentru că a depășit viteza legală pentru a duce la un spital o pacientă care nu se simțea bine.

 

 


Un ambulanțier din Cluj a fost amendat de poliție și a rămas fără permis de conducere, pentru că a depășit viteza legală în timp ce mergea spre spitalul de Urgențe cu o femeie care nu se simțea bine, potrivit observatornews.ro.

 


În urmă cu două zile, ambulanțierul a pornit din Cluj spre Galați pentru duce pacienta acasă. Pe drum, în județul Vrancea, femeii i s-a făcut rău, iar tânărul din Cluj a accelerat pentru a ajunge la un spital din Focșani.

Cristian Marcu lucrează la un serviciu de ambulanță privat, iar ambulanța pe care o conducea este folosită pentru transportul pacienților stabili, deci nu este dotată cu girofar și sirenă.


„Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru că am încălcat legea, am depăşit limita de viteză. L-am rugat să mergem în unitatea UPU, să întocmim procesul acolo, şi din nou a refuzat”, a spus Cristian Marcu, ambulanţier, potrivit sursei citate.

„Mi-au pus viaţa în pericol. Eu dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui”, a spus pacienta pe care o transporta tânărul din Cluj.


Tânărul din Cluj a rămas fără permis de conducere

Agenții de poliție care l-au oprit pe Cristian Marcu nu au vrut să înțeleagă de ce se grăbea, moment în care el a decis să sune la 112. Au mai sosit încă două echipaje de Poliție, iar unul dintre echipaje au dus femeia care nu se simțea bine la spitalul de urgențe din Focșani.

Medicii au reușit să o stabilizeze pe pacientă. Reprezentanții Poliției din Vrancea susțin că agentul de poliție nu a făcut altceva, decât să respecte legea.


Tânărul din Cluj a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile. Ambulanțierul este decis să atace sancțiunea.

Momentan, tânărul din Cluj rămâne fără permis, iar pacienta pe care o transporta este în continuare internată la spitalul din Focșani.

CITEȘTE ȘI:

RISCURILE echipajelor de pe ambulanță în epidemia de COVID19: „Am luat pungi în picioare, am lipit costumul cu bandă adezivă. Știi când îl îmbraci, dar nu știi când îl dai jos.” - GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter