monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cât de des ar trebui să folosești un aspirator robot? (P)

Imaginați-vă că vă relaxați într-o sâmbătă dimineața cu o ceașcă de cafea în mână, iar aspiratorul robot trece pe sub canapea, pe lângă pereți, prin fața dumneavoastră, înghițind multe bile de praf și mizerie.

Ajunge apoi în bucătărie, unde adună toate firimiturile rămase pe jos de la cina de aseară. 

O ora mai târziu, aspiratorul robot va anunța că a finalizat runda de curățenie. Bifați triumfător o sarcină de pe lista acelei zile, fără să fi mișcat niciun deget. Iată ce vis frumos pot îndeplini cele mai noi aspiratoare robot. Dar, uite una din întrebarile frecvente legate de acest electrocasnic robot: cât de des ar trebui folosit?


O dată pe zi? O dată sau de două ori pe săptămână? O dată la două săptămâni?

În realitate, frecvența de utilizare a unui aspirator robot ține de o mulțime de factori. Deși aspiratoarele robot moderne sunt din ce în ce mai puternice și mai performante, mai rapide și mai eficiente, există o serie de considerații de avut în vedere atunci când stabiliți de câte ori pe săptămâna sau pe lună să-l porniți în sarcina de lucru. 


- Aspirator robot Rowenta Explorer Seria 20 RR6875WH, Autonomie 150 min, 0.25l, 3 funcții de curățare (Negru) = 1059 lei

- Aspirator robot Roborock S6, Putere 58W, Autonomie 150 min, 5200mAh (Alb) = 2613 lei


Cât de mare este casa?

Acest lucru este cât se poate de evident - o casă cu etaj va avea nevoie de o aspirare uscată și umedă mai frecventă, comparativ cu un apartament cu două camere. 


Câte persoane locuiesc în casă?

Cu cât în casă locuiesc mai multe persoane, cu atât va exista mai multă mizerie și praf. Prin urmare, va trebui să porniți aspiratorul robot mai des. Dacă nu aveți un aspirator robot care să-și descarce singur gunoiul colectat, atunci va trebui să faceți acest lucru manual. 


Câte animale de companie există în casă?

Dacă în casă exista animale de companie, atunci în mod implicit aspiratorul robot va avea mai mult de lucru. Dacă aveți o casa mare, o familie numeroasă și animale de companie, atunci încercati să investiți de la bun început într-un aspirator robot puternic, de calitate. Vedeți modelele care permit maparea zonei de aspirare (navigație camere multiple), cele care au senzori și se opresc automat în fața scărilor sau cele care au funcție de auto-curățare. 

- Aspirator robot Roborock S6 Pure, Autonomie 150 min, 150 mp, Wi-Fi, Control aplicație, Ruta adaptivă, Mop, 5200 mAh (Alb) = 1999 lei

- Aspiratoare robot Samsung VR05R5050WK, 0.2 L, 55 W, Autonomie 150 min (Negru) = 1090 lei

Ce tip de podea aveti în casă?

Dacă aveți mochetă sau covoare groase, atunci va trebui să porniti mai des aspiratorul robot. În schimb, dacă aveți parchet sau gresie, aspiratorul robot va putea să-și finalizeze mai ușor sarcinile de curățare. 

- Aspirator robot Xiaomi Mi Vacuum Mop Pro, Wi-Fi, 33W, 2100PA, 3200mAh, 0.55L, control în aplicație (Negru) = 1299 lei

Cât de des să programați un aspirator robot?

Cei mai mulți utilizatori consideră că este eficient să-și programeze robotul pentru aspirare de 3 sau 4 ori pe săptămânâ, dacă vor să aibă o casă impecabilă în orice moment. Dacă aveți o casa cu etaj, puteți seta robotul pentru curățenie de două ori la etaj și de două ori pe săptămână la parter. Dacă aveți animale de companie, atunci s-ar putea să fie nevoie de o programare zilnică de aspirare. 

Dar, din fericire, un aspirator robot poate fi foarte ușor de setat să curețe podelele fie că sunteți sau nu acasă. Multe modele noi de aspiratoare robot sunt programabile, suportă aplicații complexe care permit o setare zilnică sau săptămânală, în funcție de rutina agreată. Dacă sunteți plecat des de acasă, asigurați-vă că alegeți un aspirator robot pe care să-l puteți controla ușor de la distanță, printr-o aplicație dedicată. 

Fără îndoială, un aspirator robot este una din invesțiile importante pentru confortul unei case și din fericire nu este un lux pe care să nu vi-l puteți permite. Vedeți oferta de aspiratoare robot pe evoMAG, cu prețuri pentru diferite bugete.