monitorulcj.ro Menu
Actualitate

2 ani de la teribilul accident din Florești, în care a murit o tânără studentă. Vitezomanul Tudor Cîrje și-a pierdut un picior, dar a devenit antrenor de fitness.

Tudor Cîrje, șoferul anchetat în cazul morții Gabrielei Ripan, este antrenor de fitness la doi ani de la producerea teribilului accident în Florești.

Tudor Cîrje, antrenor de fitness la 2 ani de la moartea Gabrielei Ripan

 

 


Ştefan Tudor Cîrje, autor al cumplitului accident din Floreşti  petrecut în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, în care o studentă din Suceava şi-a pierdut viaţa, este cercetat în libertate pentru infracțiunea de omor la doi ani de la producerea dramei.

 


Clujeanul a fost grav rănit în accident și i-a fost amputat un picior, dar între timp și-a pus proteză și a devenit antrenor de fitness. Cîrje a avut nevoie de sânge la vremea respectivă pentru a fi salvat, iar după o mobilizare exemplară a fost ținut în viață de eforturile medicilor.

Tânărul încearcă acum să devină un model și a fost prezentat ca un exemplu de sala de fitness unde era angajat: „Desigur că scuze există și cel mai probabil ai și tu una. Dar nu ai nevoie de ea și nici ea de tine. Ai nevoie de un antrenor dedicat, care să îți arate că se poate. PT (n.r. personal trainer) Ștefan Tudor este cel mai bun exemplu în acest sen”, a fost prezentarea făcută lui Cîrje.


Tudor Cîrje acuzat de omor

Potrivit IPJ Cluj, la data de 21 ianuarie, în jurul orei 03:00, un tânăr de 19 ani din Florești, în timp ce conducea autovehiculul marca Mercedes-Benz CLS 500 pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu. Acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale. Martorii au susținut că, înaintea tragediei, băiatul gonea cu o vitează amețitoare.

Iniţial, Ştefan Turdor Cîrje a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Patru membri ai familiei Rîpan s-au constituit părți civile împotriva asiguratorului, cerând despăubiri totale care se ridică la 1,7 milioane euro. Tânărul a fost gata să își recunoască faptă, dar lucrurile au luat o întorsotură neașteptată.


Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au decis miercuri, 22 ianuarie 2020, ca băiatul de 20 de ani să fie cercetat pentru infracţiunea de omor.

Solutia pe scurt: Judecătoria Cluj Napoca - În temeiul art. 386 alin. 1 C.proc.pen. dispune schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Cîrje Tudor Ştefan a fost trimis în judecată, din infracţiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. în infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. Admite excepţia necompetenţei materiale invocate din oficiu de instanţă (...) declină către Tribunalul Cluj soluţionarea cauzei privind pe inculpatul Cîrje Tudor Ştefan, cauza având ca obiect infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică din data de 22 ianuarie 2020.


Inculpatul nu a recunoscut fapta

La termenul din data de 23 iulie, 2020, Judecătorul Ramona Mornăilă i-a propus lui Tudor Cîrje să recunoască fapta imputată, omorul, iar procedura să fie simplificată. Cîrje, prezent în sala de judecată, nu a vrut să recunoască crima și deși inițial a cerut ca procedura să fie simplificată, fiind gata să recunoască uciderea din culpa.

Amânări peste amânări în procesul morții Gabrielei Ripan

Procesul morții Gabrielei Ripan a fost amânat de mai multe ori în ultimele luni, printre motive fiind lipsa martorilor la audieri.  Ultima ședință a avut loc pe 7 ianuarie 2021, iar soluția pe scurt arată astfel: „  În vederea revenirii cu adresa către Parchetul de pe lângă Judecătătoria Cluj-Napoca și audierii martorilor CI și RA, va dispune amânarea judecării cauzei.”, se arată în documentul Curții de Apel Cluj

Următoarul termen pentru doarul morții Gabrielei Ripan este pe 4 februarie, 2021.