Actualitate

Doctorul Lorant Szentagotai și-a revenit chiar în Ajunul Crăciunului! DSP a anunțat că focarul COVID-19 de la Casa Theodora s-a STINS

Doctorul Lorant Szentagotai, care a avut grijă de bătrânii de la Căminul Theodora din Cluj, și-a revenit chiar în Ajunul Crăciunul. În acest moment el a ieșit de pe secția ATI și se află pe una dintre secțiile spitalului.

Doctorul Lorant Szentagotai a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase după ce starea lui de sănătate a ajuns într-un punct critic. Medicul a continuat să îngrijească bătrânii, chiar dacă și el era infectat cu COVID-19. Timp de 10 zile, doctorul erou a lucrat constant, nedormind mai mult de 3 ore adunate, a declarat înainte de incident Lorant Szentagotai pentru monitorulcj.ro. Chiar dacă era epuizat, continua să se sacrifice și să își îngrijească pacienții.

În data de 20 decembrie a fost intubat, deoarace saturația sa era foarte mică. În Ajunul Crăciunului doctorul Szentagotai și-a revenit și a fost detubat.


„Medicul acestui cămin, doctorul Szentagotai, în vârstă de 71 de ani, a fost infectat și a rămas eroic lângă bolnavii din cămin până ce starea lui de sănătate s-a deteriorat dramatic și a fost nevoie să fie dus la spital cu o ambulanță.

La momentul în care a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase, afectarea pulmonară depășea 70%, șansele de supraviețuire păreau minime, mai ales că, din cauza saturației foarte mici, medicii au fost nevoiți să-l intubeze pe domnul doctor în data de 20 decembrie.


După 3 zile critice, chiar în Ajunul Crăciunului, cu efortul formidabil al personalului medico-sanitar din Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, doctorul Szentagotai și-a revenit și a fost detubat.

Astăzi a ieșit de pe secția ATI și este îngrijit pe una din secțiile spitalului.


Pericolul nu a trecut complet dar starea de sănătate a domnului doctor s-a îmbunătățit semnificativ. Urmează săptămâni de recuperare și efort susținut”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, DSP Cluj a declarat acum câteva zile că focarul COVID-19 de la Căminul Tehodora din Cluj-Napoca s-a stins.


„De câteva zile situația medicală a vârstnicilor din acest cămin este stabilă, un cuvânt special de mulțumire îl adresez organizației medicilor de familie din Cluj care, după apelul meu public, au intervenit și i-au ajutat pe vârstnicii din Căminul Theodora după spitalizarea doctorului Szentagotai.

DSP Cluj a declarat acum câteva zile Căminul Theodora focar Covid-19 închis”, a mai scris Emanuel Ungureanu.


În luna decembrie a anului trecut, a izbucnit un focar COVID-19 la o casă de bătrâni din Cluj-Napoca, Căminul Theodora, unde 87 de bătrâni, inclusiv și medicul care îi îngrijea, s-au infectat cu noul coronavirus. Dup ce singurul medic care îngrijea bătrânii a fost internat la spital, asistentele și infirmierele au avut grijă de aproape 100 de bătrâni.

CITEȘTE ȘI:

Singurul doctor care îngrijea bolnavii COVID19 la Casa Theodora e în stare GRAVĂ! Pacienții au nevoie urgentă de un medic

 

Medicul care luptă pentru bătrânii infectați cu COVID19 de la azilul Casa Theodora:„Lucrez cu masca de oxigen de 10 zile, cu 3 ore de somn”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter