Actualitate

Debut în forță în 2021. Program inedit pentru clujeni după șampania din noaptea de Revelion

Vineri, 1 ianuarie, clujenii sunt așteptați la un program inedit pentru a scăpa de kilogramele în plus adunate de-a lungul sărbătorilor de iarnă.

 

 


În prima zi a noului an, iubitorii de sport și natură sunt chemați la un tur ciclist și la pas pe alocuri din Cluj-Napoca până în Florești și retur, pe malul Someșului Mic.

 


Clujenii interesați vor explora la pas o zonă mlăștinoasă între strada Lacului, Compania de Apă Someș SA și râu cu potențial de arie naturală (peri)urbană.

Organizatorii de la campania SOS Someșul Nostru anunță că întâlnirea se dă la ora 13:00, la Podul Garibaldi, iar pentru cei care vin pe jos, cu transportul în comun sau cu mașina, din Florești sau Cluj-Napoca, la ora 14:00, pe strada Lacului, lângă baraj și gardul companiei de apă.


Traseu tur: Pod Garibaldi – Parc Rozelor – Ștrand Sun – trotuar Florești – strada Lacului – mlaștini – baraj Florești – varianta Florești – strada Donáth

Tur ghidat pe malul Someșului Mic, de Anul Nou

„Discutăm într-un tur ghidat despre importanța habitatelor mlăștinoase, despre arii naturale, dar și despre cea mai lungă și mai circulată pistă de biciclete din țară pe malul Someșului Mic, pe care o propunem autorităților clujene. Tragem și un semnal de alarmă pentru că arătăm cum centura sudică amenință rezervația de stejari pufoși de lângă Pădurea Hoia!”, se arată într-un mesaj SOS Someșul Nostru.


Ulterior, cei interesați vor lua un scurt răgaz să fotografieze deșeurile din albia râului ca să trimită sesizări la Primăria Florești, Primăria Cluj-Napoca și la Garda de Mediu.

„Vino cu bocanci sau cizme ca să intri mai ușor în zona mlăștinoasă. Dacă nu vrei să intri în zona mlăștinoasă, e OK, facem doar turul ciclist. Hai să ne bucurăm de mișcare în aer liber, socializare și un strop de activism civic!”, este invitația activiștilor.


CITEȘTE ȘI:

Mihai Goțiu de la Cluj vrea la șefia Gărzii Naționale de Mediu: „De ce le e teamă?”


 

abonare newsletter