Actualitate

Primăria din Câmpia Turzii răspunde acuzaților făcute de medicul Lehel Csergo: „Nimeni nu este etern. Doctorii vin și pleacă”

Spitalul „Dr.Cornel IGNA” a fost în mijlocul unui scandal după ce un medic a adus acuze grave la adresa conducerii și a demisionat.

 

 


Conform spuselor medicului Lehel Csergo, bolnavii de COVID-19 din spitalele de la Câmpia Turzii nu beneficiau de cel mai bun tratament posibil, iar în ultimele două luni au fost înregistrate peste zece decese din acest motiv. În plus, oamenii din Câmpia Turzii nu au știut când a apărut primul caz de COVID-19, deoarece autoritățile s-au ferit să dezvăluie acest lucru.

Primăria Câmpia Turzii a transmis un comunicat de presă cu privire la situația de la Spitalul „Dr. Cornel IGNA”.


„În primul rând, dorim să transmitem un mesaj clar către populație. Nu se pune problema ca activitatea medicală din Spital să fie afectată în vreun fel, să nu poată fi asigurate gărzile sau ca actul medical livrat să sufere deficiențe de calitate. În ceea ce privește demisia unor medici din spital, într-o economie și societate funcțională, oamenii se angajează, demisionează, sunt înlocuiți. Nimeni nu este etern, nimeni nu este peren. Medicii care au ales să demisioneze sunt înlocuiți cu alți specialiști, așa cum este normal și firesc într-o societate fluctuantă.”, au început oficialii scrisoarea după ce în mass-media au apărut  informații false cu privire la un număr mai mare de demisii.

„Pe de altă parte, în starea de urgență și în situație de pandemie, personalul medical ar trebui sa fie cel care acționează în linia întâi, fără a-și pune prioritar orgoliile la înaintare și fără a fi influențați de bârfele unor colegi binevoitori. Într-o astfel de pandemie lucrurile se întâmplă dinamic până se termină. Spitalul „Dr. Cornel IGNA” nu este spital Covid-19, însă în pofida acestui fapt, toate circuitele, protocoalele și reglementările specifice protecției epidemiologice au fost respectate, dovadă stând rezultatele anchetei administrative întreprinsă în unitatea sanitară în ultimele două zile. <> au explicat oficialii.


Primăria Câmpia Turzii a solicitat o anchetă administrativă la Spitalul „Dr. Cornel Igna” și a tras următoarele concluzii:

„Totodată, chiar dacă nu este spital Covid-19, pacienții pozitivi în necesitate de asistență medicală nu puteau fi lăsați fără aceasta, astfel că secția de Îngrijiri Paleative a fost pusă la dispoziția pacienților pozitivi, cu simptome.


<<În contextul pandemiei de COVID-19, spitalul nostru nu este prevăzut în OMS nr. 555/2020, modificat și completat ulterior, ca fiind încadrat la spital faza I sau II sau spital suport COVID-19, motiv pentru care în cadrul camerelor de gardă s-au consultat urgențele medico-chirurgicale, respectiv și pacienți suspecți COVID-19, confirmați ulterior ca pozitivi, pacienți care din lipsă de locuri în spitalele covid sau suport covid, le-a fost refuzat transferul și astfel s-a temporizat izolarea în spitalul nostru, chiar și mai multe zile, până când s-a aprobat transferul în unitatea primitoare covid.>>, se confirmă în concluziile anchetei administrative.

Demisia medicului, Lehel Csergo, nu produce efecte în ceea ce privește îngrijirea pacienților, întrucât medical se afla în concediu medical.


Pe de altă parte, la secretariatul spitalului nu a fost înregistrată nicio altă demisie. Cât privește presupusele conflicte de muncă a angajaților, așa ceva nu a fost înregistrat nici la Federația Sanitas și nici la angajator.

Primăria Municipiului Câmpia Turzii își menține sprijinul față de spital și va continua investițiile pentru creșterea eficienței economice și a actului medical livrat.

Spitalul „Dr. Cornel IGNA” a fost, întotdeauna, la dispoziția cetățenilor, iar acest lucru nu-l poate contesta nimeni. Unitatea medicală va continua eforturile de a salva vieți, în ciuda obstacolelor și a situației sociale pe care o trăim cu toții.”, a transmis Primăria Câmpia Turzii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter