Actualitate

Constanța intră în CARANTINĂ, la 8,7 cazuri COVID/mia de locuitori. Cluj-Napoca AMÂNĂ carantina, la aceeași rată de infectare

Municipiul Constanța intră în carantină. Institutul Național de Sănătate Publică a avizat propunerea de carantinare a Constanței, făcută de Direcția de Sănătate Publică.

 

 


În urma avizului INSP, Comitetul Judetean va lua hotărârea de carantinare, iar Departamentul pentru Situații de Urgență va emite ordinul prin care se instituie carantina.

 


Avizul de carantinare zonală a fost emis miercuri seara, 18 noiembrie 2020, de Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Joi, 19 noiembrie 2020, prefectul Constantei, Silviu Cosa, convoacă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), urmând ca în CJSU să se voteze propunerea de carantinare. Ulterior, hotărârea va fi trimisă la Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru emiterea ordinului de carantinare.


„Carantinarea municipiului se va lua în calcul dupa ce analiza de risc, care este efectuată de DSP Constanța, va releva necesitatea instituirii acestei măsuri de îndată. Facem precizarea că situația din municipiul Constanța este monitorizată, încă de când s-a depășit rata de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori", a transmis Prefectura Constanța.

Rata de incidenta cumulată a cazurilor de îmbolnăvire în ultimele 14 zile pe municipiul Constanța este de 8.78, iar pe județ este 5.81.


Cluj-Napoca nu intră în carantină, la aceeași rată de incidență

Cluj-Napoca nu intră în carantină, chiar dacă rata de incidență a ajuns la 8,7 la mia de locuitori. Primarul Emil Boc spune că momentan mai sunt măsuri ce poti fi luate, iar decizia de a carantina orașul încă nu se discută.

„După 3 la mie, fiecare județ își face propriile analize, prin intermediul DSP – ului care propune instituirea carantinei ținând cont de: gradul de infectare, numărul de infectări, gradul de ocupare a locurilor, de posibilitățile existente în spitale, de posibilitatea de a înființa secții COVID.


Sunt mai mulți factori care intră în această analiză. Până în acest moment analiza de risc a DSP a spus că nu se întrunesc criteriile minimale pentru carantinare. În acest moment. Sperăm să nu se întrunească nici în viitor. Asta depinde de cum evoluează situația la Cluj. Sibiul a intrat în carantină când a ajuns la rata de infectare de 11 cazuri la mia de locuitori. Clujul este la 8,70. Sperăm să nu ajungem la un nivel la care să se pună problema”, a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local.

CITEȘTE ȘI

Incidența COVID19 în Cluj-Napoca a fost coborâtă „din pix”. Au fost scoși din calcul pozitivii cu domiciliul în alte localități.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter