Actualitate

Cât de important este să mănânci mandarine în această iarnă? Ce beneficii au citricele

De ce este important să mănânci mandarine iarna? Beneficii numeroase aduse de citrice în organism. Mandarinele cresc aportul de vitamina C și este extrem de impoertant să consumi mandarine în acest sezon rece și nu numai.

De ce este important să mănânci mandarine De ce este important să mănânci mandarine

 

 


Mandarinele sunt considerate de foarte mulți români cele mai bune citrice, fiind plasate inclusiv în fața portocalelor. Mandarinele sunt sănătoase, ușor de decojit și ajută la creșterea imunității. Mandarinele au doar 50 de calorii, dar o mulțime de vitamine benefice organismului.

 


Ce conține o mandarină?

În mandarine regăsim 85% apă, aproape 2 grame de fibre, 1 gram de proteine, 13 grame de carbohidrați și 15% din doza zilnic recomandată de vitamina A, recomandată pentru piele, vasele de sânge și oase). În plus, o mandarină contribuie cu 45% din doza zilnică recomandată de vitamina C, dar și cu câte 5% din doza zilnică recomandată de acid folic și potasiu.

De ce sunt importante mandarinele iarna pentru sănătate

Specialiștii de la Ce se întâmplă Doctore? au prezentat o serie de beneficii pe care le au mandarinele pentru îmbunătățirea sănătății și a sistemului imunitar.


Previn îmbătrânirea prematură – mandarinele sunt bogate în antioxidanți care luptă cu efectele nocive ale radicalilor liberi asupra celulelor și previn stresul oxidativ, una dintre principalele cauze ale instalării cancerului. De asemenea, sunt excelente surse de vitamina C și C, precum și minerale (fier, potasiu), acid folic, fibre și flavonoide.

Bune pentru digestie – fibrele și proteinele din mandarine sunt ideale pentru un tranzit intestinal sănătos și prevenirea tulburărilor gastrointestinale, precum balonarea sau constipația. Totodată, sunt indicate în cura de slăbire deoarece conferă senzație de sațietate cu puține calorii.


Mandarinele, fructe detox – la fel ca toate citricele (lămâi, portocale, kiwi, ananas, grepfrut, pomelo, clementine etc.), mandarinele sunt alcaline și au efect detoxifiant, ajutând la eliminarea toxinelor și reglarea pH-ului din organism.

Inimă sănătoasă – mandarinele conțin flavonoide și antioxidanți care curăță vasele de sânge de colesterol și ajută la menținerea tensiunii arteriale în limitele normale, prevenind astfel instalarea bolilor de inimă.


Mandarine antistres și proimunitate – da, mandarinele pot alunga stresul și anxietatea prin acțiunea lor benefică asupra neurotransmițătorilor. În plus, datorită conținutului ridicat de vitamina C, mandarinele sprijină sistemul imunitar și îl ajută să facă față cu brio virozelor din sezonul rece.

Ultimele Stiri
abonare newsletter